Потопът в западния турски окръг Бурса, който отне живота на

...
Потопът в западния турски окръг Бурса, който отне живота на
Коментари Харесай

Жертви и разрушения след наводненията в Бурса, жълт код за Истанбул

Потопът в западния турски окръг Бурса, който лиши живота на минимум петима души, е измежду централните тематики в турския щемпел тази заран.

" Истинско злополучие ", гласи заглавието на " Тюркгюн " по тематиката. Най-тежко потърпевшо е село Дудаклъ в региона на град Кестел, където живеят 130 семейства. Продължава да се търси едно безследно изчезнало лице.

Потопът е отнесъл десетки коли, трактори и ремаркета, а доста къщи и аграрни площи са останали под вода. При спасително-издирвателните действия на турските служби през вчерашния ден бяха открити телата на четирима души от едно и също семейство, а още един член на семейството се търси.

" Йени шафак " показва, че къщите в село Дудаклъ са превърнати в руини и са на практика неизползваеми.

Селото е било посетено от министрите на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, които отишли на място, с цел да се срещнат с ситуацията. Пакдемирли е заречен държавна помощ за потърпевшите в размер на един милион турски лири (254 хиляди лева) на първия стадий. Той е прецизирал, че наводненията в региона са нанесли вреди в пет околийски града и 43 села в Бурса. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поднесъл съболезнования на околните на починалите в бедствието посредством телефона на вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

В. " Акшам " показва, че всички, чиито къщи са понесли вреди от потопа, ще получат в началото по пет хиляди турски лири помощ (1270 лева).

Метеоролозите плануват пороен дъжд и в Истанбул през днешния ден, за където е разгласен жълт код на заплаха. Възможни са наводнения. Предупреждението е в действие до сряда, като се чака пороите да бъдат съпроводени от гръмотевици, градушки и мощен вятър тук-там. Метеоролозите предизвикват жителите да бъдат бдителни за вероятните отрицателни последствия от неприятното време и да чакат усложнения в превоза, написа " Джумхуриет ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР