Потоп отнесе части на Италия. Днес сутринта бяха спрени влаковете

...
Потоп отнесе части на Италия. Днес сутринта бяха спрени влаковете
Коментари Харесай

Италия е под вода!

Потоп отнесе елементи на Италия. Днес сутринта бяха спрени влаковете сред градовете Болоня и Римини поради натрупването на кални наноси на огромни прави от ЖП-линията.



Общината в Равена пък предложи на жителите на застрашените от нови наводнения квартали на града да си стоят у дома през целия ден и дори на следващия ден.

Подобна е обстановката и край Модена – града на Райна Кабаиванска, който естествените стихии от последните дни удариха с особена мощ.

В землището на Чезена, където придошлата река Савио излезе отвън коритото си, полицията забрани прекосяването по голям брой мостове и придвижването на моторни транспортни средства е съвсем напълно парализирано.



Детските градини, учебните заведения и десетки индустриални предприятия в цялата област Емилия – Романя към този момент втори ден са затворени, хиляди декари с посеви са затрити от кални води, удавени са стотици глави домашни животни, а стопаните не смогват да обмислен нанесените им от неприятното време вреди.

За страдание прогнозите на италианските метеоролози за идващите дни по никакъв начин не са розови, тъй като вещаят още стихии, проливни дъждове и мощни ветрове. Под паника с „ цвят оранжев “ са вдигнати областите Марке, Абруцо и Молизе, а „ жълт код “ е разгласен в Умбрия, Пуля, Базиликата, Калабрия и Сицилия. На север, в Алпите и изключително в региона Трентино – Алто Адидже, падна невъобразим през май пълен сняг и хората още веднъж възпламениха печки и камини. Заради много студеното за сезона време още веднъж бе пуснато централното парно отопление в Милано, Торино, Бреша, Верона и десетки по-малки планински селища.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР