Потенциалното преминаване на полузащитника Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед

...
Потенциалното преминаване на полузащитника Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Де Йонг проваля трансфера си, шефовете на Барса беснеят

Потенциалното прекосяване на полузащитника Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед е на път да се провали, макар че Барселона одобри офертата от клуба от Висшата лига.

„ Sport “ разкрива, че сътрудникът на нидерландския национал Али Дурсун се е срещнал с изпълнителния шеф на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд и футболния шеф на клуба Джон Мъртоу, и изрично е отхвърлил опцията клиентът му да заиграе на „ Олд Трафорд “.

Изданието показва, че Де Йонг не е изрично срещу да напусне Барселона това лято, само че е корав в отхвърли си да отиде в Манчестър Юнайтед.

Барса има предпочитание да продаде 25-годишния състезател, с цел да събере средства, с които да подпише с голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Клубът е заставен да търси продажба на футболисти и с цел да записва новите си попълнения Франк Кесие, Андреас Кристенсен и Рафиня.

Късно нощес съвсем всички авторитетни медии в Испания оповестиха, че продължаващите отводи на нидерландеца да премине при „ алените дяволи “ са вбесили шефовете на „ Камп Ноу “, които към този момент са решени да вземат крайни ограничения по отношение на своя футболист.

Той към този момент е бил помолен неколкократно от управлението да напусне, само че последно е бил осведомен, че няма да се качи на самолета за предсезонната подготовка на „ каталунците “ в Съединени американски щати и ще бъде оставен да тренира с играчите от школата, в случай че няма смяна в позицията му.

От „ Камп Ноу “ са безусловно безапелационни, че той би трябвало да одобри предлагането на Манчестър Юнайтед, откакто двата отбора се схванаха за трансферната сума преди известно време.

Причините за нежеланието на Де Йонг да се озове на „ Олд Трафорд “ са няколко. Според част от медиите, халфът е дал единодушието си да премине при „ алените дяволи “ и поддържа постоянен контакт с мениджъра Ерик загар Хаг, а единстената спънка за забавянето на договорката е неналичието на съглашение сред него и Барселона във връзка забавените заплати.

В същото време други източници упорстват, че той желае да остане на „ Камп Ноу “, което е негова фантазия, и е подготвен да преглътне унизителната все още обстановка, с цел да се бори за мястото си в отбора на Шави Ернандес през идващия сезон.

Самият ментор подхожда деликатно към обстановката, като е дал „ зелена светлина “ за прехвърлянето, само че ще е удовлетворен да може да разчита на нидерландския футболист в състава за идващия сезон.

„ Sport “ оповестява още, че Де Йонг е коментирал и със съотборниците тематиката за своя възможен трансфер, като е декларирал следното:

„ Предпочитам да остана в Барселона. Барселона е просто моят клуб фантазия. Никога не съм съжалявал за избора си, макар обстоятелството, че се надявах на повече във връзка с извоюваните титли, в сравнение с съм постигнал до момента. Но в никакъв случай не съм съжалявал за избора си “, са били думите на халфа, съгласно „ Sport “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР