Потенциалният избор номер 1 в драфта на Националната баскетболна асоциация

...
Потенциалният избор номер 1 в драфта на Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Потенциалният избор номер 1 в драфта на НБА получи тежка контузия

Потенциалният избор номер 1 в драфта на Националната баскетболна асоциация Зайън Уилямсън получи травма на дясното коляно, която може да го извади от игра за интервал от 6 седмици до съвсем 1 година.

20-годишният феномен, сравняван от мнозина с ЛеБрон Джеймс поради изключителния си атлетизъм, се контузи още в 33-тата секунда на мача сред неговия университет Дюк и Университета на Северна Каролина, който бе един от най-очакваните за целия постоянен сезон в шампионата на Националната колежанска атлетичекса асоциация.

При пробив към коша на Северна Каролина 200-сантиметровото крило загуби баланс, лявата, защото лявата му маратонка се скъса и цялата тежест на 130-килограмовото му тяло се стовари върху дясното му коляно. Уилямсън остана на земята агонизиращ, а след срещата старши треньорът на Дюк Майк Кжижевски разгласи, че звездата на тима му е с контузия на меките тъкани на коляното. Очаква се по-късно през днешния ден да стане ясно и какъв брой сериозна е травмата на Уилямсън, който по всяка възможност ще пропусне идния финален шампионат в колежанското състезание "Мартенска полуда ".

В отсъствието на Уилямсън Дюк отстъпи пред колежанския тим на Майкъл Джордан с 72:88. Люк Мей вкара 30 точки и взе 15 битки за спечелилите от Северна Каролина, до момента в който за Дюк Ар Джей Барет приключи с 33 точки и 13 битки. Дербито сред Дюк и Северна Каролина бе предстоящо с толкоз огромен интерес, че най-евтините билети в свободна продажба минаха границата от 2 хиляди $. Сред феновете по трибуните бе и някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР