Потенциалът на Брендън Накашима е добре известен на цялата тенис

...
Потенциалът на Брендън Накашима е добре известен на цялата тенис
Коментари Харесай

Сан Диего: 21-годишен американец завоюва дебютната си ATP титла

Потенциалът на Брендън Накашима е добре прочут на цялата тенис общност, а 21-годишният играч до момента изцяло оправдава упованията към себе си и непрекъснато се изкачава нагоре в международната класация. Неотдавна американецът доближи до осминафиналите на Уимбълдън, където отстъпи в оспорвана петсетова борба на Ник Кирьос, а след това в профил Григор Димитров във втория кръг на US Open.

Тази нощ пък младокът се поздрави с безпорно най-голямото си достижение до момента в кариерата, откакто надви над сънарародника си Маркос Гирон във финала на ATP 250 шампионата в Сан Диего и справедливо се поздрави с дебютната си купа на най-високото равнище в професионалния тенис - 6:4 6:4. По този метод Накашима си обезпечи завръщане в топ 50 на света и от през днешния ден заема рекордната си 47-а позиция в ранглистата.

Мачът стартира чудесно за сервиращите, които рядко допускаха да изгубят повече от точка в личните си подавания и изглеждаше мъчно да си представим, че някой би могъл да допусне пробив. Изведнъж Накашима очевидно повиши равнището си на експанзия и използваше всяка една опция, с цел да нападна с обичания си бекхенд по правата, което му се отблагодари и той се откъсна с брейк напред в резултата. Оттам насетне 21-годишният тенисист продължи с отличните си изяви на начален удар, с чиято помощ затвори първата част в своя изгода.

Възходът на непоставения състезател продължи с цялостна мощ, до момента в който Гирон се задоволяваше само с това да вкарва топката в корта и разумно беше осъден за пасивния си метод, инкасирайки нов пробив за начало на втория сет. Все отново по-високоранкираният тенисист се окопити и възвърне паритета, единствено че Накашима незабавно отговори с нова серия от два гейма в своя изгода и след това нямаше компликации да затвори мача, поздравявайки се със спечелването на трофея.

Brandon Nakashima wins a first ATP title in his hometown of San Diego, thereby breaking into the top 50.

While the US doesn’t have any men in the Top 10, 18% of the ATP Top 50 will be American as of tomorrow.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР