Потенциала и възможностите за създаване на индустриален парк на територията

...
Потенциала и възможностите за създаване на индустриален парк на територията
Коментари Харесай

Представиха възможностите за създаване на индустриален парк пред бизнеса във Варна

Потенциала и опциите за основаване на промишлен парк на територията на Западна промишлена зона /ЗПЗ/ и с.Тополи бяха показани от екипа създал Плана за интегрирано развиване /ПИРО/ на община Варна за интервала 2021-2027 година пред представители на бизнеса в града.

В срещата участваха още кметът на регион „ Вл. Варненчик “ Николай Костадинов, в чийто регион се намира зоната, зам.-кметът на регион " Младост " Бранимир Георгиев, както и представители на дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ към Община Варна.

Надежда Петкова от екипа, изясни, че територията на Западна промишлена зона и с. Тополи попадат в така наречен предпочитана зона за влияние, избрана в ПИРО с максимален капацитет за икономическо развиване, а представителите на бизнеса могат да бъдат директни бенефициенти и да се възползват да привлекат финансиране по реда на Закона за индустриалните паркове. Обяснени бяха условията, нужните документи и стъпките за регистрация на индустриалните паркове, опциите за финансиране през новия програмен интервал по стратегиите – „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, „ Програма за научни проучвания нововъведения и цифровизация за умна промяна “, „ Развитие на районите “ и други.

Екипът отговори на голям брой съответни въпроси на представителите на бизнеса, свързани със собствеността на терените, методите за кандидатстване и регистрация на индустриалния парк, опциите за основаване на партньорства, в т. ч. за взаимно ръководство на предоставените средства и други. Срещата завърши с замяна на контакти, ангажимент за даване на следваща детайлна информация и продължение на полемиката по разнообразни информационни канали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР