Потайна милиардерска фамилия от Нидерландия ще изпрати 2019 г. с

...
Потайна милиардерска фамилия от Нидерландия ще изпрати 2019 г. с
Коментари Харесай

Потайната милиардерска фамилия, която продаде марката Ray-Ban

Потайна милиардерска фамилия от Нидерландия ще изпрати 2019 година с 4 милиарда $ по-богата, откакто през лятото продаде GrandVision - притежател на марката Ray-Ban, на друга компания за очила.

Семейство ван дер Ворм съумява да натрупа по-голямата част от положението си в размер на 11.2 милиарда $ с помощта на компанията за круизни кораби, която Вилем ван дер Ворм продава на Carnival за 625 млн. $ през 1988 година, съгласно The New York Times.

През юли семейство ван дер Ворм продаде GrandVision на френско-италианския колос EssilorLuxottica за 7.3 милиарда $ евро (8.1 милиарда долара). Фамилията притежаваше 77% от GrandVision и осъществя облага в размер на 4 милиарда $.

Печалбата от продажбата ще бъде вложена в HAL - обществено търгувания фонд, който се управлява от семейството, съгласно Bloomberg. Що се отася до това по какъв начин тъкмо ще бъдат употребявани парите, към този момент не е изключително ясно.

Семейството може да изплати дял на акционери, да реинвестира в нещо друго или да ги употребява, с цел да се отдръпна от бизнеса и да се занимава напълно с филантропия, споделя пред Bloomberg анализаторът на АBN Amro Bank NV Тийс Беркелдер.

Последният път, когато семейството се снабди с голяма сума - 625 млн. $ от продажбата на Holland America Line през 1988 година, те използваха средствата, с цел да основат HAL, написа Dutch News.

Представители на HAL не са дали отговор на запитването на Business Insider за коментар за това по какъв начин ще бъдат употребявани средствата.

Фамилията е „ извънредно потайна “ за мащабите на благосъстоянието си

Анализатори описват пред Bloomberg, че HAL и семейството ван дер Ворм са извънредно потайни за мащабите на благосъстоянието си и не дават отговор на запитванията за даване на информация. В публичните документи на HAL и на уеб страницата на тяхната благотворителна фондация членовете на фамилията се загатват единствено с техните букви.

Малкото, което се знае за финансите на семейството, беше разкрито около аферата „ Панама пейпърс “, при която адвокатска адвокатска фирма от Централна Америка популяризира през 2016 година купища документи за финансовите преводи на държавни водачи, хора, заемащи обществени длъжности, и милиардери от класацията на Forbes.

Изтеклите документи демонстрираха, че HAL също има централа в някогашната нидерландска колония остров Кюрасао в Карибско море, прочут с ниските си налози, с които притегля заможни чужденци.

Новият притежател на GrandVision - EssilorLuxottica, ще добави Ray-Ban към своя голям портфейл от марки очила, който включва Coach New York, Armani Exchange, Burberry, Chanel, Ralph Lauren, Tiffany & Co., Tory Burch, Versace, Brooks Brothers, Oakley и Foster Grant.

Семейство ван дер Ворм не е единствената милиардерска фамилия, чиито вложения в областта на модата и козметиката се оказват сполучливи през 2019 година

Нарастващото търсене на първокласни артикули в Китай увеличи цените на акциите на следената от Бернар Арно LVMH, на следената от Франсоа Пино Kering и на L'Oréal, която е под контрола на Франсоаз Бетанкур Мейерс. Тези френски милиардери са нараснали положението си през 2019 година общо с 53 млрд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР