Посветили сте целия си живот на борбата да станете стройни,

...
Посветили сте целия си живот на борбата да станете стройни,
Коментари Харесай

Грешки по пътя към красотата - I част

Посветили сте целия си живот на битката да станете стройни, а мечтаните ограничения си остават единствено фантазия. Какво ви пречи да постигнете задачата си? Съществуват няколко съществени неточности в диетата, които могат да обрекат всичките ви старания на крах.

● Забравили сте водата
Колко течности пиете на денонощие? И не по-малко значимият въпрос, какво тъкмо пиете? Ако одобряваме малко течности организмът минава на пестелив режим, забавят се обмяната на веществата и се натрупа сила под формата на мастни ресурси. Без задоволително количество вода всички вътрешни органи, изключително червата, не работят обикновено. В резултат обновлението на тъканите се попречва и вие не губите тегло.
Рецептата е известна от дълго време - 1,5 – 2 л. „ верни ” течности дневно. Това значи негазирани, без подсладители и с минимално наличие на кофеин, консерванти и оцветители. Най-добра водна основа за намаляване са естествената минерална вода, зеленият чай, билковите отвари и свежо изцедените сокове.

● Недостиг на значими детайли
Калцият и калият имат основна роля в обмяната на веществата. Именно те дават отговор за преобразуването на мазнините в сила и за изчистването на организма от токсините. Калият избавя тъканите и от непотребните течности, които са едни от основните виновници за неестетичният тип на фигурата. За страдание, освен, че калцият и калият са в незадоволително количество в актуалното меню, само че и постоянно прекаляваме със солта. В резултат вместо да смъкваме сантиметри, с смут виждаме, че в противен случай – краката ни са подпухнали.
Възстановете здравословният минерален баланс в организма. За това е належащо единствено да хапвате задоволително свежа растителна храна. Най-много калий съдържат ябълките, морковите, тиквата и бананът. Затова последният напълно не е зложелател на вашата диета, обратно на наложеното мнение, калориите му са пренебрежимо дребни спрямо потребните субстанции.

● Количеството има значение
Дори и най-нискокалоричното храна може да бъде съдбовна за фигурата ви, в случай че я приемате в големи количества. Първо, тъй като огромният размер неизбежно ще разшири стомахът ви и на него ще му е належащо все по-голямо и по-голямо количество храна, с цел да не изпитвате апетит. Второ, доста артикули, маркирани като „ диетични ” напълно не са безобидни. Обикновено освен разликата в калориите с „ недиетичният ” им еквивалент е доста дребна, само че и прибавените химични субстанции в огромна доза са рискови за здравето.
Как може да се предпазите от преяждането? Гответе малко количество храна, най-добре единствено за една порция. Така няма да бъдете съблазнени да си сипвате в допълнение. Също по този начин пазарувайте ден за ден, с цел да няма доста хранителни артикули в дома ви.

Продължава: Грешки по пътя към хубостта - II част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР