, посветена на анексирането на украинска територия от страна на

...
, посветена на анексирането на украинска територия от страна на
Коментари Харесай

НА ЖИВО ООН се събра заради прекроена Украйна

, отдадена на анексирането на украинска територия от страна на Русия, като Москва сигурно ще наложи несъгласие на подкрепената от Съединени американски щати неоправдателна резолюция.
" Съветът за сигурност е основан тъкмо за това. Да пази суверенитета, да пази териториалната целокупност, да предизвиква мира и сигурността ", съобщи при започване на съвещанието посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд, представена от БГНЕС.
 
Резолюцията осъжда противозаконните референдуми, които бяха извършени в окупираните от Русия елементи на Украйна. Като приканва всички страни да не признават никакви промени в рамките на Украйна. Тя също по този начин приканва Русия неотложно да изтегли войските си от Украйна, с което да постави завършек на нашествието, почнала на 24 февруари.

Съветът за сигурност, управителен от Франция, продължи съвещанието, макар че е несъмнено, че Русия - една от петте непрекъснати членки - ще наложи несъгласие.

Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи по-рано, че Съединените щати ще търсят опция за гласоподаване в Общото заседание.

" Ако Русия блокира Съвета за сигурност да извърши отговорностите си, ще желаяме от Общото заседание на Организация на обединените нации, където всяка страна има право на глас, да даде ясно да се разбере, че е недопустимо да се прекрояват границите със мощ ", съобщи Блинкен пред кореспонденти във Вашингтон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР