Пострадалото дете на писта в Банско е с фрактури на

...
Пострадалото дете на писта в Банско е с фрактури на
Коментари Харесай

Новини от Пирогов: 7- годишното момиченце, блъснато на пистата над Банско е в стабилно състояние 

Пострадалото дете на писта в Банско е с фрактури на разнообразни елементи от тялото - прешлен, три ребра, таз и ставна фрактура на коляното. Нито една от тези фрактури не постанова оперативна намеса и не е разместена - по този начин, че ще се лекува консервативно. Това заяви на брифинг тази заран шефът на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров.
" Детенцето е в устойчиво положение и няма директна заплаха за живота. Необходимо е време и вършим оценка на вътрешни органи и дали ще се постанова оперативна намеса ", добави доктор Димитров пред медии. Както " Struma. com пръв написа 7-годишната Ирис бе ударена странично от 16- годишната Ана- Мария от Румъния пред очите на ски преподавател, с който дребното момиченце е било по време на ски урок. И двете девойки са от Румъния.

Детето си глътнало езика след удара и единствено бързата интервенция на планински избавител е предотвратила по-сериозни последствия. В Пирогов нощес, при първичния обзор на 7 годишното момиченце, бе открита контузия на бъбрека, фрактура на три ребра, само че незабавно стана ясно,че директна заплаха за живота му няма.

Момичето-скиор е било с родителите си на разпит в полицейското ръководство в Банско. Случаят е докладван на прокуратурата, формирано е разследване за породена междинна телесна щета. Какво наказване ще бъде наложено на малолетната Ана- Мария ще взема решение прокуратурата.
Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР