Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това заяви министърът

...
Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Пострадалите от градушки ще бъдат обезщетени

Пострадалите от градушките стопани ще получат обезщетение. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той дружно със зам.-министър Атанас Добрев и изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Живко Живков посетиха засегнатия от бедствието регион на село Българене. Те направиха оглед на място на потърпевшите от градушката ниви и селски дворове.

Вече е образувана и комисия към регионалната и общинската работа „ Земеделие “, която разказва и прави оценка вредите на място. Стопаните ще бъдат обезщетени в две посоки по съкратена процедура. Регистрираните аграрни производители ще бъдат подкрепени по линия на държавната помощ за компенсиране на разноските, породени от неподходящи климатични събития. Те ще получат финансова поддръжка в размер на 80% от направените разноски.

По второто направление ще се подкрепят дребните нерегистрирани стопани с унищожена продукция в дворовете и градините. За тях ще бъде предоставено подкрепяне по линия на държавната помощ de minimis на база на оценката на вредите. Тези стопани ще подават документи при кмета в общината.

Източник: обстоятелства.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР