Пострадалите мигранти от катастрофиралия на джип на АМ Тракия в

...
Пострадалите мигранти от катастрофиралия на джип на АМ Тракия в
Коментари Харесай

Част от пострадалите мигранти от катастрофата на АМ „Тракия” са в тежко състояние

Пострадалите мигранти от авариралия на джип на Автомагистрала „ Тракия " в събота вечерта са младежи, сред 20 и 25-годишна възраст, от Сирия. Това сподели за „ Събуди се " по Нова телевизия зам.-директорът на болничното заведение в Ямбол доктор Валентин Вълчев, който е приел част от ранените. По думите му част от потърпевшите са в тежко положение.

Джипът се е обърнал в полето на 278-ми км на автомагистралата в посока София. Шофьорът се е опитал да избяга, само че е хванат от полицията. При случая има и един умрял.

„ Общо осем потърпевши приехме в Спешното поделение в нашата болница. След направена томография се оказа, че двама от тях са с тежка черепно-мозъчна контузия и бяха приведени в най-близката неврохирургия в Сливен. От останалите приети в болница - трима са с тежки контузии и заплаха за живота, двама - с тежки гръдни контузии и един с черепно-мозъчна контузия. Останалите трима са в устойчиво положение ", изясни доктор Валентин Вълчев.

По думите му водачът на джипа е с тежка черепно-мозъчна контузия. Доктор Вълчев съобщи, че мигрантите са младежи, на възраст към 20-25 години, от Сирия. „ Контактът ни с тях е сложен. Дори на британски език не можахме да изпълним връзка ", акцентира медикът. И добави: „ Шофьорът беше с документи за краткотрайно пребиваващ. Има ЕГН и местопребиваване в град Стара Загора ", добави той.

В регионалната болница в Сливен са признати трима от потърпевшите мигранти. По информация на NOVA един е с заплаха за живота.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР