Пострадали от пожара нарекоха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и

...
Пострадали от пожара нарекоха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и
Коментари Харесай

Денков и Петков предлагат 8 малки самолети с термо камери да патрулират, хората от Воден ги нарекоха екскурзианти

Пострадали от пожара нарекоха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и някогашния министър председател акад. Николай Денков екскурзианти и ги изгониха от региона на село Воден, който пострада от мощния пожар тези дни.

Инцидентът се разигра пред кметството на село Воден. „ Изчезвайте екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват “, обърна се локален гражданин към Петков, който изиска да беседва с него.

По-рано през днешния ден Петков разгласи, че дружно с Денков са прелетели над селото с дребен аероплан. Петков показа, че до момента в който е летял му е хрумнала концепция по какъв начин да се оправят с пожара. Той предложи 8 дребни самолети с термо камери да патрулират, с цел да откриват къде има пожари.

Заедно с Денков те са прелетели и над огромния язовир до с. Воден, от който, в случай че имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода непосредствено от язовира. „ Един подобен аероплан може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар. Трябват превантивни ограничения, които работят, а освен да се тича след нещастията “, уточни Петков.

БГНЕС напомня, че огромният пожар в село Воден избухна в сряда. Огънят напряко обкръжи селото и изгори къщите на доста локални поданици, които се почувстваха изоставени откакто институциите не съумяха да се намесят в точния момент. За проблем в работата на институциите призна през днешния ден и кметът на община Болярово Христо Христов, където се намира потърпевшото село Воден. І БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР