Постоянно уморени, кисели и лишени от всякакъв ентусиазъм – ако

...
Постоянно уморени, кисели и лишени от всякакъв ентусиазъм – ако
Коментари Харесай

Постоянно уморени - причини и решения!

Постоянно изтощени, кисели и лишени от всевъзможен възторг – в случай че по този начин се чувствате, бъдете сигурни, че напълно не сте единствените. Ето какви може да са аргументите за нея и съответните решения, с цел да възвърнете бързо тонуса си.
 Не на светещите екрани вечер
За да се унесете елементарно в сън и да спите умерено и дълготрайно, е необходим хормонът мелатонин. Неговото произвеждане в организма е оптимално, когато се събуждате със слънцето и заспивате с луната.

Сутрешните слънчеви лъчи са сигнал за мозъка да спре производството на мелатонин и да стартира това на серотонин – хормонът на щастието, който би трябвало да приготви организма за превъзмогването на ежедневния стрес.
Въздействието на мощни светлини вечер преди заспиване, като тези от екраните на таблет, телефон, компютър, може да обърка мозъка и да н аруши секрецията на мелатонин.
Специалистите поучават да не поглеждаме към тези устройства най-малко два часа преди лягане.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
Открийте оптималното си време за сън
Спите ли задоволително? Много хора имат вяра, че би трябвало да спим по 8 часа на нощ. Но това число не е универсално – някои имат потребност от повече сън, други – от по-малко. Дори да лягате задоволително рано, може сънят ви да не е пълностоен поради разстройства като сънна апнея да вземем за пример – при което без да знаете, вие се будите доста пъти на нощ. Ако хъркате мощно, добре е да потърсите консултация с доктор.

За сънната апнея към този момент има съвременни лечения, които разрешават на страдащите от нея да имат по-добър сън.

Недостигът на сън е една от най-честите аргументи за непрекъснатата отмалялост, само че и прекомерното спане също може да докара до този резултат! Понякога се случва случайно да спите на нощ повече от 10 часа – тежка физическа отмалялост или простуда могат да го провокират.

Но в случай че повече от месец спите ежедневно по 10 и повече часа , не е зле да се консултирате с доктор, тъй като може да става дума за зараза, която не демонстрира други признаци.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
Консултирайте се за меланхолия
Изтощението е доста чест признак на депресията. Лош сън, бодърствуване, чести промени в настроенията, непрестанно дразнене и крещене по децата, всекидневни дрязги с колегата – това съвсем несъмнено са признаци на меланхолия, изясняват експерти. Имайте поради, че става въпрос за положение, което не си отива от единствено себе си и се нуждае от лекуване, с цел да не стане по-сериозно.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

Проверете желязото си
Според австралийско изследване, 2/3 от хората, които са потърсили лекарска помощ за справяне с хроничната отмалялост, са дами.

Желязото е доста значимо за положителния тонус, защото подкрепя алените кръвни кафези, които придвижват кислорода в тялото ни. Дефицитът на желязо е много постоянно срещан проблем измежду дамите. Специалистите изясняват, че всеки месец всекидневно губят от 10 до 60 мл кръв с менструацията, само че при някои дами теченията са по-сериозни, със загуба на повече от 80 мл кръв от време на време. Ето за какво дамите с щедро менструално течение е прекомерно евентуално да страдат от дефицит на желязо. С напредването на възрастта при доста дами вместо да стават по-леки, менструалните течения стават по-обилни, нормално за това са отговорни постоянно срещаните при дами над 45 години образования по матката като полипи и фиброми. Те притискат кръвоносни съдове и провокират по-голяма загуба на кръв.

Желязо може да си доставят с храни като алено (нетлъсто) месо, бобови култури, зеленолистни зеленчуци. При нужда, след консултация с доктор, може да го одобряват и под формата на медикамент.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
Помислете за щитовидната жлеза
Проблемите с нея постоянно провокират отмалялост при дамите.

Понижените й функционалности – хипотиреоидизъм – на процедура значат, че организмът не може да създаде задоволително от хормона, който контролира метаболизма и поддържа високи равнища на сила.

Ако с изключение на умората, има проблеми с необяснимо повишаване на килограмите, мускулни болки, суха кожа – прекомерно евентуално е щитовидната жлеза да не действа добре.

Нужна е консултация с доктор. С назначението на кръвни проучвания се открива елементарно какво е положението на щитовидната жлеза и то се овладява с лекарства.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР