Постоянно полицейско присъствие е осигурено от тази нощ в градинката

...
Постоянно полицейско присъствие е осигурено от тази нощ в градинката
Коментари Харесай

Вандали вече надраскаха чисто новите пейки в градинката Кристал

Постоянно полицейско наличие е обезпечено от тази нощ в градинката "Кристал " в столицата, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Вчера бяха надраскани чисто новите пейки и кошчета, сложени в градинката "Кристал " като част от ремонта на зона 4 от центъра на София. Извършителите на вандалския акт към момента не са открити, уточни Георгиева. Тя прикани жителите да алармират Столичния инспекторат, в случай че станат очевидци на сходни дейности, с цел да може да се реагира незабавно. Трябва да има нулева толерантност в тези случаи. Защо би трябвало да се унищожава нещо, направено за хората. Крайно време е да променим манталитета си, уточни Георгиева. Тя осведоми, че санкциите за сходни прояви са от 100 до 5000 лева

Пейките от градинката "Кристал " ще бъдат обработени със специфичен предпазен прозрачен лак, който не разрешава на мастилото на графита да проникне в дълбочина. Така графитите се отстраняват елементарно единствено с вода и гъба, изясни за Българска телеграфна агенция Иво Пенев, шеф бранш "Контрол на рекламната активност ". Той дава отговор и за премахването на графити и надписи от публичните здания и градската мебел в столицата.

Със същия лак е предпазена фасадата на Ректората на "Софийския университет ", както и част от защитната стена на градинката при НДК при ул. "Фритьоф Нансен ", осведоми Пенев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР