Постоянно намираме отговори на много сложни и трудни за обяснение

...
Постоянно намираме отговори на много сложни и трудни за обяснение
Коментари Харесай

10 прости въпроса, на които все още не знаем отговорите

Постоянно намираме отговори на доста комплицирани и сложни за пояснение въпроси. Има обаче видимо простички неща, които към момента никой не може да изясни.

Как работи турбуленцията?

Проблемът при турбуленцията е, че когато тя би трябвало да бъде изучавана на процедура – като по време на полет – нормално в това време се случват химични реакции в самолетните мотори, което в композиция с високото атмосферно налягане и рисковите условия вършат мъчно за учените да открият точните условия, при които се получава.

Ричард Файнман, един от най-бележитите американски физици на предишния век и най-великият разум след Айнщайн, назовава турбуленцията „ най-важният забранен проблем на класическата физика “.

Защо котките мъркат?

Смята се, че го вършат като свиват и отварят ларинкса, само че тази доктрина към момента не е потвърдена. Учените обаче са разкрили, че честотата на котешкото мъркане попада в границите, които подтикват ускореното регенериране на костите, тъй че може би е просто суперсила, за която не сме знаели, че съществува в животинското царство.

Това може би изяснява и за какво го считаме за позитивен тон, защото честотата е удобна освен за котката – прави и нас по-щастливи.

Какво предизвиква сънните тикове?

Със сигурност ви се е случвало както спите и внезапно да се разсъните от чувство като че ли пропадате. Според една догадка, човешкото тяло е развило този механизъм, когато сме спели върху клоните на дърветата или на високо, като задачата му е била да предотвратява рухване.

Няма обаче доказателства, които да поддържат теорията, а хората рядко са спели по дърветата или на високи скали. Други теории допускат, че се случва поради забавянето на телесните процеси по време на сън, само че и за това няма научни доказателства.

Как работят магнитите?

Обясненията варират от „ това е просто едно от тези неща “ до придвижвания на частиците на квантово равнище, а Масачузетският софтуерен институт даже разполага с цяла лаборатория, отдадена само на магнитите.

Знаем, че се случва и имаме добра визия какво тъкмо се случва – частиците се подравняват по метод, който насочва заряда им в една посока, само че не е ясно за какво по начало излъчват магнитно поле. Фактът, че и земното магнитно поле не е добре разбрано, в допълнение лимитира познанията ни за магнитите.

Защо жирафите имат дълги вратове?

Според една доктрина, това е линия, която им оказва помощ при чифтосването – другояче казано, дългият врат им оказва помощ с мадамите. Само че няма изключително доказателства в поддръжка на тази догадка. Дори противоположното – огромният, тежък врат, без значение какъв брой готино наподобява, е сериозен минус в дивата природа.

Друга доктрина изяснява, че жирафите е трябвало да развият дълги вратове, поради дългите си крайници, само че още веднъж няма доказателства за това.

Как птиците мигрират?

Имайте поради това: кукувиците мигрират и снасят яйцата си в непознати гнезда, след което отлитат да си правят работата. Когато дребните пораснат, те откриват земите на роднините си без никаква помощ. Учените считат, че се ориентират по звездите и земното магнитно поле, само че компасът въпреки всичко може единствено да ти окаже посоката – не може да ти даде точни координати за несъмнено място, за което в никакъв случай не си чувал.

Какво провокира гравитацията?

Едно от доста забавни неща при гравитацията е, че тя е най-слабата от четирите фундаментални сили, само че като се огледаме, напълно не ни се коства по този начин. Гравитацията поддържа галактиките, само че все пак е 10 на степен 40 по-слаба от електромагнитната мощ. Фактът, че е толкоз слаба, прави още по-трудно проучването й в лаборатория.

Как съхраняваме и извличаме мемоари?

Това, което знаем сигурно е, че има нещо общо с невроните и връзките сред тях. Когато забележим нещо, което извика спомен в съзнанието ни, доста елементи на мозъка си взаимодействат по едно и също време, с цел да си спомним. Отвъд това, всичко е една огромна тайнственост.

Защо дамите навлизат в менопауза?

Едно пояснение е изключително известно. Според него, след даден миг, дамите би трябвало да прекарват повече време в грижи за внуците, вместо за децата си, само че изгодите от това са доста по-малки от изгодите да родиш лични деца. Освен това не е нещо, което се среща постоянно в животинското царство.

Освен хората, единствено два типа китове стопират изцяло да се развъждат след избрана възраст и по-късно не престават да живеят още дълги години. Други животни, които изпитват спад на половите качества, постоянно умират доста скоро по-късно.

Какво са сънищата?

Някои считат, че сънищата са прояви на неща, за които не желаеме да мислим денем, като полови мечти, въпреки доста днешни учени да не са съгласни с това. Съгласни са обаче, че сънищата евентуално са символика на нещо надълбоко в душeвността ни, само че никой не може да каже какво тъкмо. Води се спор по въпроса дали въобще имат някакво предопределение и наподобява не се обрисува скоро да разбираем тази мистерия.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР