Постоянният ръст на новозаразени, главно с варианта Делта, принуди здравните

...
Постоянният ръст на новозаразени, главно с варианта Делта, принуди здравните
Коментари Харесай

Отвориха трета ковид болница в Албания

Постоянният растеж на новозаразени, основно с разновидността Делта, принуди здравните управляващи в Албания да разкрият трета болница за лекуване на COVID-19, съобщи МИА.

Новината заяви в профила си във " Facebook " албанският министър на опазването на здравето Огерта Манастирлиу, публикувайки фотография на медицински екип в тази болница.

" Поради новата вълна, с обезпокоителен брой инфектирани и затова нараствания приток на пациенти в клиниката по инфекциозни заболявания, Министерството на здравеопазването задейства проекта за справяне със обстановката като откриването на трета болница Covid. В употреба през днешния ден е към този момент първият павилион с потенциал 40 кревати. Капацитетът на болничното заведение е 150 кревати “, написа Манастирлиу.

Тя добави, че Министерството ще провежда и четвърта болница за лекуване на ковид, при положение на потребност, и ще бъде задействан проект за деяние и за районни лечебни заведения.

През миналото денонощие рисковият вирус е доказан при 984 души или със 100 повече от през вчерашния ден, което е над 16 % от тестваните. Четирима души са умряли от инфекцията. Активните случаи са 11 628, а 106 са приети в болница, 19 от тях в доста тежко положение, осведоми Министерството на здравеопазването.

Оттам молят жителите да се имунизират допустимо най-скоро, с цел да защитят своето и здравето на другите и молят неотложно да се обръщат към доктор при присъщите за COVID-19 признаци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР