Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че Русия възнамерява да заличи Украйна от картата на света

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд съобщи, че повече не трябва да има никакво подозрение, че Русия има намерение да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи изцяло от картата на света ", осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

На съвещание на Съвета за сигурност на организацията Томaс-Грийнфилд уточни, че Вашингтон вижда от ден на ден признаци, че Русия приготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, включително посредством слагането на противозаконна администрация в следените от нея региони "с задачата да провеждат подправени референдуми или да издадат укази за присъединение към Русия ".

Руският заместител непрекъснат представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски съобщи пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат извършени в цялостен размер ".

"Повече не трябва да има опасност (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-сетне са в положение да се почувстват свободни да живеят по метода, по който те желаят ", сподели той.

Полянски предизвести западните страни да не доставят Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, тъй като това измества "временната защитна линия " още по на запад и "по този метод в още по-голяма степен обясняват дилемите и задачите на специфичната военна интервенция ".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които споделят, че "сигурността на една страна не трябва да е за сметка на тази на друга ". Тя не назова съответна страна, само че това е виждане, постоянно повтаряно от Китай, в това число от заместител непрекъснатия му представител в Организация на обединените нации Гън Шуан.

Той съобщи пред съвета, че "поставянето на личната сигурност над тази на другите, опитите за подсилване на военни блокове и определяне на цялостно предимство ще доведат само до спорове и опълчване, делене на интернационалната общественост и до по-малко сигурност за самите тях (които вършат това) ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР