Постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя заяви,

...
Постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя заяви,
Коментари Харесай

Руският посланик в ООН: Близкият изток е на ръба на пълномащабна война

Постоянният представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Близкият изток е на прага на пълномащабна война, съобщи ТАСС. Небензя удостовери, че Русия е внесла резолюция в Съвета за сигурност на международната организация, призоваваща за неотложно помирение в Близкия изток.

" Това, което предлагаме, е да призовем към неотложно помирение (...), належащо е да се започнат преговори ", сподели той. Русия изиска от членовете на Съвета за сигурност да отговорят на проекторезолюцията " преди 12 (19 часа московско време - бел. ТАСС) в събота ", уточни съветският постоянен представител в Организация на обединените нации. Небензя добави още, че някои членове на Съвета за сигурност са реагирали позитивно на проекторезолюцията на Руската федерация, до момента в който други са реагирали сдържано.

" Ние сме подготвени да посредничим в спора ", добави дипломатът, като акцентира, че и двете страни са значими за Русия, в това число тъй като съветски жители живеят както в Палестина, по този начин и в Израел. В същото време Небензя означи, че актуалната вълна от принуждение в Близкия изток поражда на фона на израелските нарушавания на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации напоследък. 

„ Не би трябвало да подценяваме нарушаванията на правната система и решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Общото заседание на Организация на обединените нации, в това число разширението на селищата, което непрекъснато се осъжда от болшинството членове на Организация на обединените нации “, сподели той.

„ Регионът е на ръба на пълномащабна война и невиждана филантропична злополука “, сподели Небензя пред кореспонденти след закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано поради ескалацията на палестинско-израелския спор.

Той добави, че Русия " недвусмислено осъжда " бруталността, убийствата и " ужасяващото " равнище на принуждение. " Убийствата и насилието против мирни поданици както в Израел, по този начин и в Палестина са неприемливи. Това, което се случи на 7 октомври в Израел, е недопустимо ", акцентира той.

Небензя съобщи още, че отговорността за последната ескалация на обстановката в Близкия изток значително е на Съединени американски щати. „ Позволете ми да внеса изясненост, отговорността за назряващата война в Близкия изток значително е на Съединените щати “, сподели той. Небензя уточни, че точно Вашингтон „ безконтролно и егоистично блокира работата на близкоизточния квартет от интернационалните медиатори, пробвайки се да монополизира мирния развой и да го сведе до налагане на стопански мир с Израел на Палестина и други арабски страни без действително решение на палестинския проблем. "

" Ние непрекъснато предупреждавахме за това, казвайки, че един ден ще има последици. И това се случи ", акцентира той. Небензя добави, че Съединени американски щати от години блокират " всяка реакция и всевъзможни сигнали от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", твърдейки, че " тихата районна дипломация е по-ефективна ".

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР