Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя счита, че

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя счита, че
Коментари Харесай

Русия: Щом ЦРУ влезе в случая Скрипал, това е показателно

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя смята, че присъединяване на Централно разузнавателно управление на САЩ в тази ситуация с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия може да докара до това, никой повече да не ги види.
Небензя съобщи по време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че съветската страна би била признателна, в случай че Лондон постоянно я среща с хода на следствието на случая в Солсбъри. " Засега не знаем нищо, също така, че хипотетичните жертви на бойно отровно вещество се оказаха живи и към този момент съвсем здрави. Все още никой обаче не ги е видял. Ние се притесняваме за положението на тези значими очевидци ", сподели той, съгласно БГНЕС.
После Небензя добави, че съветската страна схваща от медиите, че Централно разузнавателно управление на САЩ е предложило помощта си да скрие Скрипал и щерка му под нови самоличности в Съединени американски щати. " Участието на Централно разузнавателно управление на САЩ в този случай единствено по себе си е показателно, само че то значи също по този начин, че е допустимо в никакъв случай повече да не забележим тези хора, които са значими очевидци ", акцентира Небензя.
" Какво още знаем? Знаем за незабавното заличаване на домашните любимци на Скропал - това, че са кремирани. Знаем и за желанието да се унищожи къщата на Скрипал, ресторантът и пъбът, в които са били. Знаем също, че сестрата на Юлия - Виктория, е поискала да се срещне с нея, само че ѝ е отказана английска виза, Това е всичко, което знаем ", заключи Небензя съветската позиция за случая " Скрипал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР