Постоянният мотив, че България заплашвала идентичността на РСМ и нацията

...
Постоянният мотив, че България заплашвала идентичността на РСМ и нацията
Коментари Харесай

Ангел Димитров: РСМ продължава с провокациите към нас

" Постоянният претекст, че България заплашвала идентичността на РСМ и нацията там, е една провокация и не отговоря на истината. А това е основната тематика в метода, по който там в Скопие се изяснява в Европа неразбирателстото с България ", сподели още проф. Димитров в " Събота 150 ".

Според проф. Димитров и петата последна среща за тази година на Съвместната комисия сред двете страни е с нулев резултат.

" Нашите сътрудници в действителност не желаят да признаят, че имаме обща история. Определнието, което е залегнало в Договора за другарство и добросъседство.

И защото те не разполагат с безусловно никакви научни доказателства и причини, че през Средновековието съществува македонски народ, че страната на цар Самуил е македонска, това което се написа в техните учебници, те вършат всичко допустимо да настояват, че по неназовани източници и тези нямало нации през Средновековието, това бил стар метод, всичко било аморфно, нямало български народ, името българи било единствено политоним, а не етноним, т.е. те действително отхвърлят съществуването на български народ.

Щом нямало македонски народ, няма и македонски народ, щом не може да потвърдим с източници за Македонска страна, тогава ще спорен и съществуването на българска страна и български народ и правото на модерна България да имала континуитет със своето по-далечно минало...

Това са извънредно несериозни опити, които единствено имитират научна полемика и основават в допълнение напрежение.

Но аз не желая работата на тази Комисия да се трансформира в център на междудържавните връзки ", съобщи още проф.Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР