Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на НАТО реши днес да

...
Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на НАТО реши днес да
Коментари Харесай

Косово е асоцииран член на Парламентарната асамблея на НАТО

„ Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на НАТО реши през днешния ден да увеличи Косово от парламентарен наблюдаващ до асоцииран член. Това е огромна крачка напред за сигурността и просперитета на Косово и района “. Това съобщи министърът на защитата на Косово Еюп Македончи в платформата X.

Македончи приветства решението на Парламентарната асамблея на НАТО да даде на Косово статут на асоцииран член на тази асамблея и оцени, че това е огромна стъпка за сигурността на Косово и района, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 25-ата годишнина от натовската интервенция „ Съюзна мощ “ в Югославия той написа, че тази годишнина съставлява " нова глава в подобряването на статута на Косово в Северноатлантическия алианс ".

Министърът съобщи, че намесата на НАТО на 24 март 1999 година е единствената форма, която може да постави завършек на етническото пречистване на Косово, да спре убийството на деца, дами, мъже и възрастни хора, систематичното принуждение, преследването, опожаряването и насилственото прогонване на жителите на Косово от военни и полицейски сили на някогашната Съюзна република Югославия (СРЮ).

„ Следователно 24 март е приравняване освен с народа на Косово, само че и съглашение с дясната страна на човешката история като деяние в поддръжка на полезностите на западната цивилизация, мира, свободата и демокрацията “, сподели Македончи.

Според него, до момента в който през днешния ден си спомняме бомбардировките на НАТО като „ най-справедливите дейности на този мощен боен съюз, сръбската страна продължава да упреква НАТО и да оправдава геноцидните дейности на Милошевич. Това приказва доста за същия нрав, който към момента съществува измежду ръководещите в Сърбия “, добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР