Постоянните отлагания на СпейсЕкс принудиха Кърт Блейк, президент на компания

...
Постоянните отлагания на СпейсЕкс принудиха Кърт Блейк, президент на компания
Коментари Харесай

Клиент се отказа от ракетата Фолкън 9 заради отлаганията на СпейсЕкс

Постоянните отлагания на СпейсЕкс принудиха Кърт Блейк, президент на компания Спейсфлайт индъстрис, да се откаже от ракетата “Фолкън 9 ”, оповестява журналистът Джеф Фост за Спейс Нюз (източник). Спейсфлайт индъстрис са профилирани в изстрелването на дребни спътници на ракети като вторични товари.

В случая става въпрос за изстрелване на спътника “Форносат-5 ” и адаптера “Шерпа ” с който трябваше да полетят дребните спътници. Полетът трябваше да се реализира още предходната година, само че той беше отсрочен частично заради детонацията на “Фолкън 9 ” на стартовата площадка. Блейк е знаел доста добре, че връщането на “Фолкън 9 ” в употреба не се очакваше преди началото на 2017 година, по тази причина решил да изчака по какъв начин ще протече всичко. Тази година СпейсЕкс към този момент съумя да изстреля две ракети в космоса. Но когато СпейсЕкс показали новия график за изстрелването на спътници, от Спейсфлайт индъстрис не били удовлетворени.

Компанията ще търси нови други възможности за изстрелването на дребните спътници, като един вероятен вид е да се употребява много надеждната ракета на Индия PSLV.

Космическят адаптер за дребни спътници на Спейсфлайт индъстрис. Image credit: Spaceflight Industries

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР