Постоянната мисия на Северна Корея в ООН публикува изявление в

...
Постоянната мисия на Северна Корея в ООН публикува изявление в
Коментари Харесай

Мисията на Северна Корея в ООН порица САЩ заради техните критики срещу ядрената им програма

Постоянната задача на Северна Корея в Организация на обединените нации разгласява изказване в отговор на осъждането от страна на Съединени американски щати на севернокорейската нуклеарна стратегия по време на сесия на Организация на обединените нации, заяви организация Йонхап, базирайки се на севернокорейската държавна медия.

Изявлението подлага на критика Вашингтон за " конфронтационната шумотевица, която подвига срещу КНДР " по време на Десетата конференция за обзор на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, провеждаща се в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Днес тези, които подкопават основите на режима за неразпространение, са тъкмо Съединените щати ", написа в изказването, оповестено в формалната севернокорейска информационна организация КЦТА. В него се добавя, че Съединени американски щати упрекват някого в нуклеарни закани, в случай че е реалност, че те самите играят значима роля в разпространяването на нуклеарни оръжия. " Ние в никакъв случай няма да толерираме какъвто и да било опит на Съединени американски щати и техните подчинени сили безпочвено да упрекват нашата страна и да протягат ръка на суверенните ни права и национални ползи ", написа още севернокорейското изказване.

В свое послание към конференцията за обзор на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия в понеделник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че Пхенян продължава да уголемява своята " противозаконна нуклеарна стратегия " и " продължава да насочва провокации против района ", напомня Йонхап.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР