Постоянен арест за 14-годишното момче, заподозряно за убийството и обира

...
Постоянен арест за 14-годишното момче, заподозряно за убийството и обира
Коментари Харесай

Постоянен арест за 14-годишния младеж, обвинен за убийството на македонец


Постоянен арест за 14-годишното момче, обвинено за убийството и обира на 50-годишен македонски жител в Слънчев бряг. Това реши Окръжният съд в Бургас.

Магистратите не одобриха тезата на служебния бранител, че момчето е реагирало при опит да бъде насилено. По данни от прокуратурата то е разследвано и за жестокия побой над 50-годишен украинец, още веднъж в Слънчев бряг през февруари.

Убийството на македонския жител, който потърсил интимна непосредственост с обвинения 14-годишен възпитаник, евентуално е замисляно за грабеж. По тази версия работи прокуратурата. Момчето се съгласило да получи пари, а камери ги снимали в прекомерно близки връзки на улицата.

Служебният му бранител удостовери, че на момчето са били обещани пари, само че по думите му то било насила да отиде в гората

" В продължение на три часа го е наливал с алкохол - 3 литра бира.Впоследствие го е завел в една гора и се е опитал да го изнасили ", изясни Радостин Пенев - юрист на обвинения.

Тогава момчето се пробвало да избяга и се стигнало до физическо сдърпване, твърди отбраната.

" 50-годишният е нанесъл удар с пестник в главата на моят подзащитен, когато той се обърнал и се опитал да избяга, той е взел кола и го е блъснал естествено ", уточни Пенев.

Прокуратурата евентуално ще преквалифицира обвиняването с съзнателно ликвидиране с користна цел. Защитата обаче отхвърля да има осъществен грабеж.

Според Иван Кирков от Окръжна прокуратура - Бургас той е нанесъл ударите на потърпевшия и в своя разпит е споделил, че незабавно си е тръгнал без да знае, че лицето е умряло.

Оказа се, че момчето има 6 престъпни действия зад тила си - главно кражби. На него прокуратурата приписва и нападението с железна тръба над украинец при започване на февруари в Слънчев бряг, който се опитал да го спре след грабеж на магазин
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР