Постоянен арест и за петимата чужденци, изнасяли военно оборудване за

...
Постоянен арест и за петимата чужденци, изнасяли военно оборудване за
Коментари Харесай

Постоянен арест за петимата чужденци, изнасяли военно оборудване за руските бойци

Постоянен арест и за петимата чужденци, изнасяли военно съоръжение за съветските бойци, които се бият на фронта в Украйна . Според обвиняването, те са част от проведена незаконна група от 12 души.

Най-тежката мярка " задържане под стража " получиха петимата чужденци Романос Ветридис, Яни Йешили, Дзмитри Дзмитриу, както и Василий и Евгений Улянови, изнасяли военно съоръжение за Руската федерация. Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Групата бе обезвредена при взаимна акция на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Действията на униформените са извършени няколко регионални града на страната, измежду които Пловдив, Варна, София, Велико Търново и други.

Установено е, че проведената незаконна група се занимавала с експорт на бойна техника към Руската федерация в поддръжка на страната във войната против Украйна, в прорез с наложените от Европейски Съюз наказания по отношение на военните дейности.

Дейността на групата в България е следена от службите за сигурност взаимно с партньорски служби.

Част от членовете на незаконната мрежа са открити на територията на летище София при опит да изоставен страната за да стигнат до Руската федерация.

Към сегашния миг е открито, че за реализиране на активността си един от уредниците е записал комерсиално сдружение в Пловдив, посредством което са закупувани разнообразни по тип артикули, включително оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други. Те са били складирани в жилищен парцел, преопаковани и подготвяни за експорт през аерогара София за Руската федерация.

Те не са били за постоянната съветска войска, а за спецчастите, които водят война на територията на Украйна. Възможни крайни консуматори в Руската федерация са елитните войски, 26-и отряд със особено предопределение, по-известен като " Росгвардия ", военно-морската пехота и формирования като " Вагнер ", разясни на брифинг във вторник ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

Активните дейности по следствието не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР