Постковид синдромът ни бе заложен още през март 2020 година,

...
Постковид синдромът ни бе заложен още през март 2020 година,
Коментари Харесай

Как да се справим с постковид синдрома?


Постковид синдромът ни бе заложен още през март 2020 година, когато на всички ни стана ясно - цивилизацията ни е стигнала до там, че светът може да бъде затворен за една секунда, като лавка. Разбрахме, че не сме самостоятелни. Нормално е това чувство да развие всякакви проблеми, които могат да отключат тревожност и паник офанзиви.  Това заяви в ефира на Дарик известният психотерапевт и експерт по хипнотерапия Иво Величков. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32506
Симптомите на мощната тревога са обикновено задушаване, виене на свят,  усещане за „ топка в корема “ и даже за припадане, изясни Иво Величков и посочи, че от ден на ден младежите стават жертва на паник офанзиви. 

Според него всяко едно сходно положение зависи главно от това, доколко травматично е нашето отношение към дадена ситуация. 

Ако можем да променим гледната си точка към нещата, които не ни харесват, в случай че може да променим ситуацията, средата…, тогава смяната зависи от нас. В останалите случаи, в които нищо не можем да променим – ни остава само да приемем. 

Страхът е нещо естествено, но въпросът е да не му разрешаваме да ни спира да живеем, безапелационен е Иво Величков.

Към страховете си през днешния ден можем да гледаме по два метода - да осъзнаем кои са неизбежни, за да се примирим с тях и кои са преодолими, за да  " се прежалим " и да продължим. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР