Постковид синдром е причината за поредното отлагане на делото по

...
Постковид синдром е причината за поредното отлагане на делото по
Коментари Харесай

Сагата "Златен век": Делото беше отложено отново заради постковид синдром


Постковид синдром е повода за следващото отсрочване на делото по проблема " Златен век ".

Спорът сред Строителния надзор и вложителя за това годно ли е разрешителното за градеж - не може да се позволи няколко години.
А небостъргачът към този момент е достигнал височината си по проект.

От протокола от съвещанието на Върховния административен съд през март излиза наяве, че делото се отсрочва по искане на шефовете на " Артекс Златен век " - архитектите Весела и Пламен Мирянови... „ заради карантина и заболяване на същите и отдръпване на пълномощията от адвокатските сдружения. “

Снимка: bTV


Постковид синдром отсрочва съвещанието за тази седмица.

„ От правосъдното решение ще бъде развързан един проблем, който тече към този момент близо две години, с цел да схванат безусловно всички хора, че в тази страна се съблюдават законите “, сподели инж. Лиляна Петрова – шеф на ДНСК.

Снимка: bTV


Делото е против втория опит на ДНСК да спре строителството на небостъргача поради изтекло позволение за градеж. Инвеститорите упорстват, че законовата корекция от 2017 година им разрешава да градят още.

Докато обществото чака окончателното решение на Върховния съд небостъргачът към този момент е достигнал височината си по проект.

Че до момента в който тече разногласието градежът продължава, алармира до основния прокурор и кметът на Лозенец

„ Не съм усетил да има някакво придвижване, може би в самата прокуратура се движат нещата по някакъв метод “, сподели Константин Павлов - кмет на регион " Лозенец ".

Снимка: bTV


За bTV от Артекс обясниха, че строителни действия не се правят, тъй като чакат комисия да одобри приключената структура, а това се бавело и поради делото.

Юристите пък са безапелационни: без значение от това до каква степен е стигнало едно строителството, в случай че съдът реши, че съответна част е отвън позволеното, то тази част би трябвало да бъде разрушена.

„ Но в случай че се потвърди в съд, че администрацията не е била права, си носи страната, респективно общината, отговорност за вреди, тъй като когато аз се поверявам на администрацията, че мога да строя по отношение на това, което съм изискал и тя ми е разрешила, аз съм вложил и средства, и време, и финансов и човешки запас, с цел да го осъществя “, изясни юристът Валя Гигова.

Следващото съвещание на Върховния административен съд е планувано за 14 юни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР