Постигнахме изключително много спрямо други държави. От съседните ни страни

...
Постигнахме изключително много спрямо други държави. От съседните ни страни
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Проф. Ангелов: Над 1 милион българи вече са ваксинирани

Постигнахме извънредно доста по отношение на други страни. От прилежащите ни страни реализираме по-добри резултати по отношение на строгостта на ограниченията. Българите си връщаме свободата и естествения живот. Това сподели при започване на постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов. Той още веднъж благодари на българите, които съблюдават ограниченията и носят маски.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



1382 са новите случаи на ковид при направени 14082 теста. Положителни са под 10% от направените проби. В болница остават 7168 пациенти, 697 от тях в интензивни отделения. Починалите с COVID-19 са 96 души, излекуваните - 3013, заключи данните министърът в оставка. Над 1 милион българи към този момент са имунизирани, уточни той.

За поредна седмица се резервира позитивна и трайна наклонността в отношението излекувани – доказани случаи.

Заведенията ще могат да употребяват не повече от 50% от потенциала им, според заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Това е поредна стъпка към разхлабване на ограниченията, които бяха наложени поради пандемията.

Вече бяха позволени визитите в игралните зали и казина при потребление на не повече от 50% от потенциала им. Отпаднаха и рестриктивните мерки за работа на обектите, ситуирани в комерсиалните центрове.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР