Постигането на визова реципрочност за всички държави на ЕС е

...
Постигането на визова реципрочност за всички държави на ЕС е
Коментари Харесай

ЕК преговаря със САЩ за отпадането на визите за българи

" Постигането на визова взаимност за всички страни на Европейски Съюз е главният ни приоритет. " Това съобщи еврокомисарят по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос по отношение на напредъка на Европейска комисия за последните 12 месеца за постигането на визова взаимност със Съединени американски щати, написа Moreto.net.

Към момента жителите на единствено 5 страни от Европейски Съюз се нуждаят от виза, с цел да пътуват за Съединени американски щати.

Това са България, Кипър, Полша, Румъния и Хърватия.

Действията за постигането на визова взаимност са главен принцип на общата визова политика на Европейския съюз и Европейска комисия продължава твърдо да се бори за реализира на безвизов режим за пътешестване в Съединени американски щати за всички страни членки.

" Опитът демонстрира, че непрекъснатата дипломатическа ангажираност води до позитивни резултати и ние ще се придържаме към този метод и във връзка с Съединени американски щати. Безвизовото пътешестване е както в наш интерес, по този начин и в полза на Съединени американски щати, и ние чакаме съответни дейности от всички страни за постигането на тази цел ", уточни още Аврамопулос.

През последните 12 месеца контактите със Съединени американски щати на политическо и техническо ниво се активизираха, пишат от Европейска комисия. Визовата взаимност беше разисквана по време на всички публични срещи сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Еврокомисарите са безапелационни, че дейностите в тази посока ще продължат, като засегнатите страни ще бъдат подкрепяни, в това число с финансова помощ. Европейска комисия ще работи в тясно съдействие с петте страни, с цел да им помогне да изпълнят условията на Програмата на Съединени американски щати за унищожаване на визите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР