Постигането на пълно върховенство на закона е продължителен, многостранен и

...
Постигането на пълно върховенство на закона е продължителен, многостранен и
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ: Корупцията в България е проблем

„ Постигането на цялостно господство на закона е нескончаем, многостранен и сложен развой. Известно ми е, че България е приела промени в Конституцията си в тази посока и че има антикорупционна комисия, само че е належащо да се направи повече. Като дипломат, аз ще продължа напъните за ангажиране на гражданското общество. Публично ще приказвам за значимостта на промените “.

Това съобщи Херо Мустафа по време на чуването си пред американския конгрес по отношение на бъдещото си предопределение като дипломат у нас, съобщи БНР.

Според конгресмените, корупцията у нас прави страната ни податлива на политическо и икономическо въздействие от Русия.

Мустафа беше препоръчана от Доналд Тръмп в средата на юни за нов дипломат в България. Тя приказва 9 езика, измежду които съветски, арабски, гръцки, фарси, хинди и турски. Завършила е бакалавърската си степен в университета в Джорджтаун, а магистърската си в Принстън. Тя е родена през 1973 година в днешната кюрдска столица Ербил в Ирак. Заедно с родителите си е живяла 2 години в бежански лагер, до момента в който през 1976 година не получават статут на бежанци в Америка.
 Новият дипломат на Съединени американски щати у нас: кюрдска бежанка, която приказва 9 езика
Други нейни професионални позиции включват тази на консултант за Близкия изток в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън, директорство на Съвета за национална сигурност, както и работа в посолството в Гърция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР