Постепенното отваряне на китайската икономика след края на блокирането заради

...
Постепенното отваряне на китайската икономика след края на блокирането заради
Коментари Харесай

Тайланд е най-предпочитан от китайските туристи, Малдивите и Египет са на второ и трето място

Постепенното отваряне на китайската стопанска система след края на блокирането поради Covid-19 подтиква туризма отвън границите на страната, само че към момента съществуващите проблеми, провокирани от пандемията, са причина китайците да трансформират желанията си за пътешестване, заяви тази седмица CNBC, базирайки се на данни от уеб страницата за резервации Ctrip.

Според отчета резервациите за пътувания на китайски туристи в чужбина са нарастнали с 640% по време на празниците по случай Лунната нова година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а резервациите за хотели в чужбина са се нараснали четири пъти.

Миналата година китайските туристи са показали Европа, Австралия, Канада, Япония и Южна Корея като най-предпочитаните места за пътешестване, само че тази година множеството от тях са отишли в Банкок, Сингапур, Куала Лумпур, Манила и Бали.

Промяната се основава частично на рестриктивните мерки на полетите, визовите проблеми и продължаващите правила за влизане в страната, свързани с пандемията, които засягат притежателите на китайски паспорти.

Китайските жители не можаха да получат визи за Южна Корея и Япония, откакто и двете страни стопираха да ги обработват заради опасения, свързани с неотдавнашния скок на инфекциите с Covid-19 в Китай.

В Европа туристите от Китай би трябвало да чакат дълготрайно време, с цел да получат визи заради огромното търсене. Според уеб страницата SchengenVisaInfo. com преди пандемията заявките за виза за Европейски Съюз са се обработвали единствено за няколко дни, до момента в който в този момент претендентите би трябвало да чакат до два месеца, с цел да получат шенгенски щемпел.

По данни на Ctrip Тайланд е най-предпочитаният избор за групови екскурзии в Китай сега, а Малдивите и Египет са на второ и трето място по известност. Вече са позволени и групови екскурзии от Китай до Индонезия, Камбоджа, Филипините, Малайзия, Сингапур и Лаос, както и до ОАЕ, Южна Африка, Унгария, Куба и Русия. В същото време Япония, Южна Корея и Виетнам към момента не разрешават груповите екскурзии.

Границите на Китай бяха значително затворени за туристически пътувания от 2019 година поради пандемията от Covid. В рамките на възобновяването, почнало през декември предходната година, държавното управление анулира наложителните карантини за посетителите на континентален Китай, възобнови безвизовата си политика и възобнови груповите туристически пътувания. Анализаторите чакат, че този ход на Пекин ще помогне за възобновяване на засегнатия от пандемията бранш на търговията на дребно и хотелиерството в Азия.

 На фотографията: Китайски туристи в Малдивите

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР