Постепенно се нормализира ситуацията с хладилните камиони на българо-турската граница

...
Постепенно се нормализира ситуацията с хладилните камиони на българо-турската граница
Коментари Харесай

Постепенно се нормализира ситуацията с камионите на "Капитан Андреево"


Постепенно се възстановява обстановката с хладилните камиони на българо-турската граница при Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ", оповестиха от регионалната администрация в Хасково след ревизия на регионалния шеф на Хасково Катя Панева на пункта.

Постоянно се поддържа връзка с турските гранични управляващи, с цел да се заобикаля скупчване на транспортни средства. Информация непрекъснато се подава и от българска страна, а предварителното правене на документите също ще става по-бързо.

По думите на Панева, представени от преслужбата, след броени дни ще се усили броя на камионите, които се обработват, като първичното закъснение е преодоляно.

До скупчване на профилирани транспорти пред турския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " се стигна, откакто бе прекъсната работата на частната лаборатория за фитосанитарен надзор на " Капитан Андреево ", а активността бе поета от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

В рамките на 24 часа през вчерашния ден са обработени 701 тира. В рамките на десетина дни от такси от товаро-разтоварна активност над 700 хиляди лв. са влезнали в държавния бюджет.

Предстои да проработят и компании за спедиторски услуги, които са сключили контракти с турски превозвачи. Те би трябвало да бъдат регистрирани и в системата Traces, която наблюдава вноса и износа. Към момента има известно закъснение, защото пробите се карат до София, само че скоро резултатите ще излизат в границите на час, защото ще се вършат на място.

Съдействие се оказва от всички държавни служби в област Хасково. Осигурено е и помещение на самата митница, където ще се нарежда самата лаборатория. Подсилени са и промените, с цел да се оказва помощ в допълнение на БАБХ за регулацията на тировете, се добавя в известието.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР