Поставянето на новата ваксина срещу COVID-19 започна в Монтана. Регионалната

...
Поставянето на новата ваксина срещу COVID-19 започна в Монтана. Регионалната
Коментари Харесай

В Монтана започна поставянето на новата ваксина срещу коронавирус

Поставянето на новата ваксина против COVID-19 стартира в Монтана. Регионалната здравна ревизия (РЗИ) организира разяснителна акция. Ваксината е предопределена за лица над 12-годишна възраст, разясни Елена Тодорова, основен контрольор в Дирекция ''Надзор на зараните заболявания'' в РЗИ.
" Очаква се доставка и на ваксини за деца сред 6 месеца и 11 години. Тази ваксина обезпечава отбрана против актуалните преобладаващи и нововъзникващи варианти. Препоръчва се имунизацията да стартира в началото при лица на възраст на и над 60 години. Вариантната ваксина може да се приложи на всички лица, в това число и на преболедували COVID-19 или на лица с предишна имунизация против COVID-19 при съблюдаване на най-малък период ", сподели тя.
Здравната ревизия в Монтана разполага с 2880 дози от новата ваксина. Тя може да се слага в медицински центрове в Монтана и Лом, както и от всеки персонален доктор. Както на национално, по този начин и на локално равнище се вижда растеж на болните от COVID-19. Само за отминалия понеделник здравната ревизия в Монтана е записала нови 28 случая.
Анкетираните поданици на Монтана са скептични към слагането на новата ваксина против COVID-19.
" Няма да се възползвам от имунизациите, тъй като за мен тези ваксини са в развой на изпитване. Това, което съм чел е, че минималният период за изпитване на една ваксина е 4-годишен. Предните ваксини доста бързо се пуснаха на пазара. От моето семейство никой няма да се възползва от имунизациите ", счита монтанчанин.
От 1 октомври стартира националната стратегия за слагане на противогрипни ваксини при хора на и над 65-годишна възраст, добави Елена Тодорова от РЗИ Монтана.
" Противогрипната ваксина може да бъде сложена с имунизацията против COVID-19, като двете се апликират на разнообразни места. Възможно е имунизациите да бъдат сложени поотделно в две обособени визити ", сподели тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР