Поставеният под №3 Хуан Мартин дел Потро се класира за

...
Поставеният под №3 Хуан Мартин дел Потро се класира за
Коментари Харесай

Хуан Мартин дел Потро спечели битката на гигантите в Ню Йорк

Поставеният под №3 Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Аржентинецът завоюва борбата на колосите против локалния любим Джон Иснър с 6-7(5), 6-3, 7-6(4), 6-2 за 3 часа и 27 минути игра.

 Серина Уилямс мина и през Каролина Плишкова на US Open 2018
Серина Уилямс мина и през Каролина Плишкова на US Open 2018

Американката взе осем следващи гейма, с което реши четвъртфиналния мач

Мачът протече съгласно упованията, като Иснър залагаше на мощните си начални удари, с което завоюва първия сет. Двамата играха силов тенис с не доста дълги разигравания. Жегата способства за огромната отмалялост и в края колосите се отказваха да гонят някои от топките.

Дел Потро въпреки всичко съумя да осъществя три пробива, два от които в последния четвърти сет. Иснър по този начин и не съумя да вземе подаването на противника си при появилите се в хода на дуела три благоприятни условия.

" Знаех, че ще е доста значимо да покажа неизменност. Бях надъхан за дълъг мач. Целта ми беше да съм непрекъснат и да се опитам да печеля значимите точки ", показа Дел Потро след борбата на корта, траяла повече от 3 часа. Винаги е мъчно да запазиш ритъма си след по-продължителна пауза, само че опитът ми оказа помощ да го направя. Съхраних силата си и даже мисля, че заиграх по-добре след спирането ".

Хуан Мартин Дел Потро загуби първи сет от началото на конкуренцията, само че показва по-голямо успокоение в основните моменти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР