Поставеният под №2 в основната схема Адриан Манарино спечели осмото

...
Поставеният под №2 в основната схема Адриан Манарино спечели осмото
Коментари Харесай

Адриан Манарино спечели титлата в София

Поставеният под №2 в главната скица Адриан Манарино завоюва осмото издание на Sofia Open. Пред погледа на 7 800 фенове в „ Арена София “ французинът победи на финала Джак Дрейпър (Великобритания) с 2-1 сета, в обособените елементи 7-6(6), 2-6, 6-3 след 2:16 часа игра.


Титлата е пета в кариерата на Манарино и трета за сезона (след Нюпорт и Астана), като ще му обезпечи най-хубаво персонално класиране в ранглистата (досегашното достижение бе №22 през 2018 г.). За Дрейпър това беше първо присъединяване на край в АТП Тура. Преди дуела за трофея на Sofia Open 21-годишният англичанин беше в серия от 9 поредни победи (5 на Чаланджър в Бергамо (Италия) предходната седмица и 4 в София).

Двубоят стартира с пробив на сметката на Манарино, само че Дрейпър отговори мигновено и с ри-брейк изравни резултата – 1:1. Следващите 10 гейма минаха под доминация на сервиращите и в тях не се стигна до нито една точка за пробив. Така изходът на сета се реши в тайбрек, в който Манарино се наложи с 8:6 точки, реализирайки втория си сетбол.

С пробив, този път за Дрейпър, стартира и вторият сет. 21-годишният тенисист съумя да затвърди преднината си, а в петия гейм направи нов брейк, с който на процедура си подпечата триумфа в сета, който затвори с гейм на 0 за 6:2.

Във финалния сет Манарино стигна първи до точка за пробив, която съумя да осъществя и поведе с 4:2 гейма, след което затвърди с гейм на 30, доближавайки се оптимално покрай триумфа. Сервирайки за дуела Манарино трябваше да избавя две поредни точки за пробив, само че Дрейпър „ оказа помощ “ с няколко непредизвикани неточности, последната от която му коства загубата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР