Поставеният под номер 9 в основната схема Григор Димитров се

...
Поставеният под номер 9 в основната схема Григор Димитров се
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Марин Чилич

Поставеният под номер 9 в главната скица Григор Димитров се изправя против номер 5 Марин Чилич в осминафинален конфликт на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Париж. Двубоят е първи на централния корт и ще стартира малко след 12:00 часа българско време, като ще бъде излъчен по MAX Sport 1.

Това е последният шампионат за годината за Димитров, който за седми следващ път взе участие във френската столица и в никакъв случай до момента не е прекосявал третия кръг. Той отпадна във втори от Хуан Монако през 2012-а, а идващите му изяви приключваха точно на осминафиналите, като предишният сезон бе спрян в тежка трисетова борба от Джон Иснър.

Grigor to the rescue

Great sportsmanship from @GrigorDimitrov #RolexParisMasters pic.twitter.com/R4OIPWJAf4
— Tennis TV (@TennisTV) October 31, 2018
Както е известно, Григор Димитров подчини в първокласен конфликт Роберто Баутиста Агут със 7:6 (10), 6:4, а Марин Чилич във вторник си обезпечи присъединяване в 3-ия кръг с чист триумф над Филип Колшрайбер - 6:3, 6:4. Хърватинът получи един ден отмора, а и към този момент е изпитал настилката на централния корт в спортна конюнктура, като отзивите са, че по-голямото оборудване не е с толкоз бързо покритие, каквото е на корт номер 1.

The Agassi effect?@GrigorDimitrov battles his way past Bautista-Agut and into R3, where he'll face Marin Cilic. #RolexParisMasters pic.twitter.com/ENePQfvUGG
— Tennis TV (@TennisTV) October 31, 2018
Това ще бъде пети мач сред Димитров и Чилич, чийто първи конфликт е от 2014-а в Бризбън, когато хърватинът печели. Именно в Париж през 2015-а Григор реализира първия си триумф над този противник, а на Олимпийските игри в Рио де Жанейро българинът отстъпи в два сета. Малко по-късно на “Мастърс”-а в Синсинати също през 2016-а Чилич печели в три сета.

Победителят от този дуел ще играе на четвъртфиналите против Новак Джокович (2) или Дамир Джумхур.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР