Поставеният под номер 4 в схемата на Откритото първенство на

...
Поставеният под номер 4 в схемата на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Престрелките продължават: Циципас обвини Кирьос в тормоз, австралиецът му отговори, че не се държи мъжки

Поставеният под номер 4 в схемата на Откритото състезание на Англия по тенис Стефанос Циципас (Гърция) дефинира Ник Кириос като гамен, след мача сред двамата от третия кръг, приключил с триумф на австралиеца с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7). Двубоят, който продължи над три часа бе изпълнен с нерви, диалози със съдията и дискусионни обстановки, а разправиите продължиха и на конференцията.

Ник Кириос дотам съумя да изнерви гръцкия си противник, че той видимо преднамерено опита да го удари с топката при свое осъществяване. 23-годишният Циципас бе освиркан от публиката в един миг от събитията, които разказа като цирк от страна на Кириос.

„ Да, това, което той прави е непрекъснат тормоз. Той тормози съперниците си. Вероятно го е правил и в учебно заведение, а аз не обичам хулигани “, съобщи ядосаният Стефанос Циципас.

„ Не обичам хора, които тормозят другите. Той има и положителни страни от характера си, само че също по този начин има доста зла страна и в случай че тя се покаже, може да нарани хората към него “, добави гъркът.

Tsitsipas about Kyrgios' distraction tactics: "Every single point I played today I felt like there was something going on on the other side " "there's not a player who does this...a player who's upset and frustrated all the time. It's triggered so easy and so fast "
— NoFirstName claycourtdal (@SMSTNS)
Ник Кириос към този момент бе санкциониран с 10 хиляди $ след мача си от първия кръг за засегнатост към почитател, беше предизвестен за псуване в събота, а по-късно прикани Циципас да бъде дисквалифициран за това, че прати топката покрай главата на фен откакто загуби втория сет.

Кириос реагира със смях на репликите на Циципас за тормоз и съобщи, че гръцкият тенисист има съществени проблеми.

„ Не знам какво да кажа. Не съм сигурен по какъв начин съм го тормозил. Той се опитваше да ме удари с топката, той удари фен “, разяснява австралиецът.

„ Не съм направил нищо неуважително против Стефанос. Да пристигна тук и да каже, че съм го тормозил не е мъжко. Явно не сме направени от едно тесто. Аз се изправям против момчета, които са същински първенци. Имам доста другари в съблекалнята, просто да знаете. Всъщност съм един от най-харесваните. Той не е. Нека просто го оставим по този начин “, сподели още Ник Кириос.

Стефанос Циципас също се извини, че е изгубил надзор, само че добави, че е дразнещо, че съдията не е реагирал по-драстично против австралиеца.

„ Мисля, че би било добре всички да уточним разпоредбите. Нещо по отношение на говореното. Защо би трябвало да приказваш до момента в който играеш. Това няма смисъл. При всяка моя точка имах възприятието, че нещо се случва от другата страна на мрежата “, съобщи той.

„ Това е метод за манипулиране на противника и да го разконцентрираш по някакъв метод. Никой различен тенисист не го прави. Надявам се да се обединим към една по-чиста версия на нашия спорт, тъй като сходно държание е недопустимо “, добави Циципас, който твърди, че не е опитал да удари австралиеца с топката.

Кириос пък отвърна, че би било по-добре Циципас да е по-притеснен за загубите си от него. Австралийският тенисист е на една победа от равнене на най-хубавото си достижение на „ Уимбълдън “ – четвъртфинал от 2014 година, когато победи Рафаел Надал преди да бъде отхвърлен от Милош Раонич.

Kyrgios on Tsitsipas: "He's got some serious issues. I'm good in the locker room, I've got many friends...he's not liked. Let's just put that there. "
— Kenny Ducey (@KennyDucey)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР