Поставеният под номер 1 в основната схема Доминик Тийм отпадна

...
Поставеният под номер 1 в основната схема Доминик Тийм отпадна
Коментари Харесай

Тийм отпадна още на старта в Рио

Поставеният под номер 1 в главната скица Доминик Тийм отпадна в първия кръг на шампионата на клей в Рио де Жанейро. Австриецът претърпя изненадваща загуба от 90-ия в международната класация Ласло Джере от Сърбия с 3:6, 3:6.

Джере съумя да пробие на пет пъти сервиса на противника си, с което записа първа победа в кариерата си над състезател от топ 10 на света. Загубата на Тийм обаче надалеч не бе единствената изненада за деня, тък като вторият в схемата Фабио Фонини също напусна шампионата. Италианецът загуби с 2:6, 3:6 от младия канадец Феликс Оже-Алиасиме.

Rio seeds, update

#1 Thiem - OUT in R1
#2 Fognini - OUT in R1
#3 Cecchinato - OUT in R1
#4 Schwartzman - about to start
#5 Sousa - into R2
#6 Lajovic - OUT in R1
#7 Jaziri - OUT in R1
#8 Jarry - OUT in R1
— José Morgado (@josemorgado) February 20, 2019
Другата изненада на деня сервира словенецът Аляж Бедене, който завоюва със 7:5, 7:6(1) против поставения под номер 3 Марко Чекинато от Италия. Шестият в схемата Душан Лайович от Сърбия също се сбогува с конкуренцията. Лайович падна от британеца Камерън Нори с 2:6, 1:6.

Напред в шампионата продължава петият Жоао Соуса от Португалия, който победи с 6:4, 3:6, 6:4 аржентинеца Гидо Пея. В идващия кръг противник на Соуса ще бъде норвежецът Каспер Рууд.

Защитаващият купата си от предходната година Диего Шварцман от Аржентина не съумя да приключи мача си, защото той бе преустановен малко след началото му. Срещата бе спряна поради дъжд при резултат 3:0 в първия сет в интерес на противника му Пабло Куевас от Уругвай.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР