Поставеният от Русия ръководител на Крим заяви днес, че се

...
Поставеният от Русия ръководител на Крим заяви днес, че се
Коментари Харесай

Пригожин: Днес убиваме тези, които са обучени в Украйна, но идващите от Германия ще бъдат технологично образовани

Поставеният от Русия началник на Крим съобщи през днешния ден, че се е задействала системата за противовъздушна защита на полуострова, само че няма данни за потърпевши и вреди, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Задейства се системата за противовъздушна защита на Крим. Няма вреди или потърпевши. Моля всички да запазят успокоение и да се доверяват единствено на достоверни източници на информация ", прикани Сергей Аксьонов чрез " Телеграм ".

Той не посочи нито какво е задействало системата за Противовъздушна отбрана, нито в коя част на полуострова е станало това.

Рано та зи заран Българска телеграфна агенция цитира Министерството на защитата в Москва, което оповестява, че руските щурмови елементи водят боеве в Западен Бахмут - последната част от обсадения украински град, към момента намираща се под контрола на силите на Киев.

Украинските и съветските сили се борят от месеци за източния украински град, от който значително са останали единствено отломки. Министерството не даде повече детайлности за настоящия процес на борбата.

Киев съобщи, че съветските войски са постигнали някои триумфи в яростните сражения за Бахмут, само че добави, че украинските сили владеят ситуацията.

" Решенията се вземат според от военната целенасоченост ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският зам.-министър на защитата Анна Маляр.

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че Киев интензивно приготвя нови елементи, които следва да се появят на фронта. Зеленски и други публични представители от дълго време дават обещание Украйна да стартира нахлуване.

За щурма на Бахмут Русия в забележителна степен разчита на силите на частната военна компания " Вагнер ", чийто пълководец Евгений Пригожин изрази безпокойствие от допустима украинска контраофанзива.

" Днес убиваме тези, които са подготвени в Украйна, само че тези, идващи от Германия, ще бъдат софтуерно образовани ", сподели той в аудиозапис, публикуван в Телеграм от неговата пресслужба. Очевидно той има поради украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове " Ейбрамс ", предоставени от Съединени американски щати.

" Западът е дал над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори единствено това стига за оказване на сериозна опозиция. "

Пригожин планува, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, защото сега калта по украинските полета е доста мъчно проходима за военната техника.

" Те ще атакуван. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние би трябвало да се съпротивляваме ", сподели още той.

Също през днешния ден ДПА заяви, че до дни предстои Испания да даде на Украйна шест от десетте обещани танка " Леопард 2 ". Думите са на външния министър Хосе Мануел Албарес.

" След това ще има втора партида от още четири танка ", сподели Албарес в оповестено през днешния ден изявление за изданията от немската медийна група " Функе ".

" Ще поддържаме Украйна, колкото е належащо ", съобщи той. " Това включва филантропична помощ, банкет на бежанци и доставка на въоръжение за защита. "

През последните седмици 55 украинци се образоваха в Испания да работят с танковете " Леопард " като екипажи и механици.

Мадрид изпраща " леопарди " от по-стария модел 2А4.

Испания разполага с общо 347 танка " Леопард ". От тях 108 са от модела 2А4, а 239 са от по-новия 2А6. От Мадрид не дадоха обещание да дават на Украйна от по-новия модел, който е и по-мощен, тъй като обявиха, че Испания се нуждае от тях за защитата си.

Украинските въоръжени сили преди този момент към този момент получиха танкове " Леопард 2 " от Германия, Канада и Полша.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР