Поставени сме в много сложна ситуация, защото нито може да

...
Поставени сме в много сложна ситуация, защото нито може да
Коментари Харесай

„Ама наистина ще ни изгоните ли?“: Рев на украинци раздира Слънчев бряг. Хотелиери са пред фалит

Поставени сме в доста комплицирана обстановка, тъй като нито може да си плащаме сметките, нито да изхвърлим на улицата украинците, а те са най-вече майки с деца или възрастни хора. Това сподели пред Euronews България хотелиерът от Слънчев бряг Виолета Галева.
Вече не устояваме, сподели тя, откакто кореспондентът Елена Танева я пита по какъв начин си заплаща сметките.
„ Всеки ден плачат и ни питат: „ Ама в действителност ще ни изгоните ли? “. Ние към този момент удържаме нещата, само че сме натрупали отговорности към складовете за храни, а токът ни е безобразно безценен и не може да издържим, тъй като не сме получавали средства от януари до момента. За предходната година не сме си взели парите и за изхранването за летните месеци “, споделя Галева.
„ От предходната година не сме си получили средствата. Бяхме по стратегия за 15 лв. на човек, а ни заплатиха по 10, макар че няколко пъти имаше инспекции на менютата и на хората. Не се откриха нередности, само че и парите не ги дават “, жалва се тя.
„ Цари безпокойствие и обезсърчение измежду хотелиерите, тъй като не са получавали дълго чаканите дотации за украинските бежанци. Някои от април предходната година не са получили и стотинка, а други са взели на траншове част от средствата. Има и такива, които през това лято ще разгласят фалит, тъй като кредитори ще им вземат хотелите. В сряда се чака от Министерския съвет решение за някакво заплащане. 17 млн. лв. ще бъдат разпределени “, посочи Елена Танева.
„ Не сме вземали средства от януари. От предходния интервал много пари също не са получени.
Има отчасти заплащане. Не знам по какви аргументи задържат парите “, сподели пък хотелиерът Тамара Анастасова.
„ Наши сътрудници пък не са вземали пари от април 2022 година Имат два хотела, а не са взели и стотинка “, прибавя тя.
„ Ние живеем тук (б.а. в Слънчев бряг) към този момент повече от година. Военните дейности в нашата страна не завършват. Няма сигурност. Трябва да останем, тъй като няма къде да отидем и ние се молим доста на държавното управление да поддържа хотелиерите, които ни дадоха толкоз доста “, сподели пък Виктория Генчеренко. Те е майка на малко дете.
„ При нас постоянно има инспекции, идва полиция. Гледат какъв брой от нас са регистрирани. Всеки месец ревизират в какви хотели сме “, споделя украинката Ирина Сидерова.
Над 93 млн. лева са платени за “мъртви души ” по хотелите през 2022 година Това пък написа в сигнала, импортиран в понеделник в прокуратурата от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.
От браншът обаче заплашват с митинги.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР