Постът на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл

...
Постът на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл
Коментари Харесай

Кевин Хасет от Белия дом: Постът на шефа на Фед Джером Пауъл не изложен на опасност

Постът на ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл не е изложен на заплаха, съобщи в сряда топ икономическият консултант на Белия дом - Кевин Хасет, представен от Ройтерс. Изявлението е реалност след възобновените рецензии на президента Доналд Тръмп по отношение на политиката на Фед и в частност на Пауъл за повишение на лихвените проценти.

Запитан от репортерите в Белия дом, дали постът на Джером Пауъл е в сигурност, Кевин Хасет отговори: " Да, несъмнено, на 100 % ". Запитан още веднъж дали не е заплашен поста на Пауъл, Хасет отговори: " Напълно ".

Председателят на Съвета на икономическите съветници в Белия дом също по този начин уточни, че президентът Доналд Тръмп е " доста удовлетворен " от своя финансов министър Стивън Мнучин. По този метод Хасет се опита да опровергае информацията на CNN, че президентът на Съединени американски щати е все по-недоволен от работата на министъра на финансите, визирайки срещата през уикенда на Мнучин с основните изпълнителни шефове на шестте най-големи банки в Съединени американски щати.

" Аз съм изцяло убеден, че президентът е доста удовлетворен от финансовия секретар Мнучин ", съобщи най-висшият икономическите консултант на Белия дом пред Fox Business Network. " Срещал съм се с тях дружно в Овалния кабинет доста, доста пъти и те имат доста колегиални и продуктивни работни взаимоотношения ", уточни Хасет. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР