Постановеният на 19.9.2019 г. съдебен акт за предсрочното условно освобождаване

...
Постановеният на 19.9.2019 г. съдебен акт за предсрочното условно освобождаване
Коментари Харесай

Съдиите, освободили предсрочно Полфрийман: Няма основания той да е в Бусманци

Постановеният на 19.9.2019 година правосъден акт за предварителното условно освобождение на Джок Полфрийман е влезнал в действие и предстои на неотложно осъществяване. Това се показва в позицията на съдиите от Апелативния съд, оповестена на уеб страницата на институцията по отношение на обществени изказвания, включително и прессъобщението на Прокуратурата на Република България от 8.10.2019 година (което отразява изказване на основния прокурор пред австралийския дипломат, съдържащо изказване за неправомерност на състава на САС).

Посочва се, че позицията е написана и стимулирана като " съдии, конституционно натоварени със задължението за отбрана правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната, считаме за собствен безвъзвратен дълг да осведомяваме обществото ".

В позицията се показват още, че инициираната процедура за обновяване на делото от основния прокурор не трансформира обстоятелството, че решението на Апелативния съд предстои на неотложно осъществяване. " Всякакви спекулации досежно осъществяването на правосъдния акт, включително и отнесените до бъдещото изговаряне на Върховен касационен съд по отправеното искане за обновяване, не са в сходство с открития правов ред ", декларират Калпакчиев, Иванова и Магдалинчева и показват, че в случай че са налице други учредения за задържането на Джок Полфрийман, разнообразни от тези по делото, то следва да се акцентират те, а не идното изговаряне на висшата правосъдна инстанция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР