Посрещането на гости може да бъде вълнуващо, но и стресиращо

...
Посрещането на гости може да бъде вълнуващо, но и стресиращо
Коментари Харесай

Как да отучим кучето от бурно посрещане?

Посрещането на посетители може да бъде вълнуващо, само че и стресиращо събитие за вашето куче, което постоянно води до стихия от страсти, от несъразмерен лай до отскачане.

Въпреки това, с самообладание и поредно образование на кучето, можете да помогнете на вашия окосмен другар да стане вежлив и спокоен хазаин.

Ето управление малко по малко по какъв начин да отучите кучето си от бурно посрещане:

Защо кучето ви посреща бурно гостите?

Оценете тригерите за безпокойствие. Определете какво провокира вълнението или безпокойството на вашето куче по време на идването на гостите. Наблюдавайте езика на тялото на кучето. Забележете признаци на стрес или неспокойствие (крачка, задъхване, повдигнати хълцания), с цел да разберете положението на мозъка им.

Обучете кучето на съществени команди

Установете съществени команди. Обучете кучето си на съществени команди като команда седни, остани и долу, с цел да имате по-добър надзор по време на идването на гостите.

Практикувайте техники за похищение на вниманието. Използвайте играчки или лакомства, с цел да пренасочите фокуса им от вратата, когато някой дойде. Така кучето няма да посреща бурно гостите.

Десенсибилизация

 Куче с бурно държание

Постепенно излагане. Постепенно излагайте кучето си на симулирани идващи посетители. Започнете с меки сюжети (напр. звънене на вратата) и наградете спокойното държание.

Награждавайте спокойното държание поредно с лакомства или похвали, с цел да подсилите стремежи отговор. Не награждавайте кучето, в случай че е превъзбудено, хапе обувки или други предмети пред вратата.

Положителни асоциации

Създайте позитивни асоциации. Сдвоете идващите посетители с позитивни прекарвания, като лакомства или обичана играчка, с цел да измененията усещането им за посетителите.

Последователността е основна. Повтаряйте тези извършения постоянно, с цел да помогнете на вашето куче да асоциира гостите с позитивни прекарвания.

Управление на околната среда

Създайте безвредно пространство. Предложете комфортна зона (като легло или сандък), където вашето куче да се отдръпна по време на визити на посетители.

Намалете външните тласъци. Затворете завесите или пуснете успокояваща музика, с цел да минимизирате външните тласъци.

Потърсете дресьор на кучета

 Треньор на кучета

Консултирайте се с треньор. Ако бурното посрещане на вашето куче продължава макар вашите старания, потърсете насоки от експерт, с цел да се справите с съответни проблеми с държанието.

Подкрепете положителното държание

Празнувайте напредъка. Признавайте и награждавайте напредъка. Дори дребните усъвършенствания заслужават хвалба и награди.

Кучетата могат да схванат страстите на притежателя си. Запазете успокоение, с цел да помогнете на вашето куче да се почувства по-спокойно.

Бъдете търпеливи. Рим не е издигнат за един ден и измененията в държанието изискват време. Проявете самообладание и схващане през целия развой.

Като прилагате тези стъпки поредно и търпеливо, можете да помогнете на вашето куче да премине от бурно посрещане към по-спокойно, по-сдържано посрещане на гостите. Не забравяйте, че всяко куче е неповторимо, тъй че съобразете метода си по този начин, че да дава отговор на потребностите и характера на вашия окосмен другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР