Посолството на Украйна в Република България категорично заявява, че Украйна

...
Посолството на Украйна в Република България категорично заявява, че Украйна
Коментари Харесай

Украинското посолство призовава политически сили у нас да се въздържат от обвинения срещу Украйна

Посолството на Украйна в Република България изрично декларира, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира, показват от диплмоматическото посланичество у нас.

 

В позиция, публикувана в обществените мрежи, от посолството приканват избрани политически сили у нас да се въздържат да употребяват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели в наближаващата акция за локалните избори.

 

" Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война, е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа.

 

Само кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на Русия против Украйна с думата «война», маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките «конфликт» и «специална операция».

 

Искаме да подчертаем, че даването на средства за защита на Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, тъкмо назад – това значи повече избавени животи както на обикновенните жители, техните фамилии и деца, по този начин и на домовете и жилищата им.

 

Предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна – това са гаранции и за сигурността на Европа, в това число и на България.

Вземайки поради стартиралата предизборна акция за локални избори, посолството се обръща към избрани политически сили с апел да се въздържат да употребяват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели.


Това се отнася и за спекулациите с украинските жители от български генезис, многочислената българска диаспора в Украйна. Те, както и представителите на други национални малцинства, са патриоти на своята страна и пазят домовете си и роднините си от зверствата на съветските окупатори.

 

Украйна е признателна на Република България за даване на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери ", се споделя в позицията.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР