Посолството на Украйна в България остро осъжда планираната прожекция на

...
Посолството на Украйна в България остро осъжда планираната прожекция на
Коментари Харесай

Посолството на Украйна осъжда планираната прожекция на филма Азовстал в Руския център

Посолството на Украйна в България остро осъжда плануваната прожекция на документалния филм " Азовстал " в Руския културно-информационен център към посолството на Русия в София и преглежда това събитие като открита агитация на войната, водена от съветски дипломати на територията на страна членка на Европейски Съюз и НАТО, написа в изказване на дипломатическото посланичество.

От началото на пълномащабната военна инвазия на Русия в Украйна съветските окупатори са направили съвсем 85 хиляди военни закононарушения и други зверства, се отбелязва в текста. Руснаците убиха повече от 10 хиляди мирни украинци, раниха над 13 500, повредиха или унищожиха съвсем 100 хиляди обекта на гражданската инфраструктура. Руската войска нападна жилищни региони и сериозна инфраструктура на Украйна, като систематично нарушава нормите на интернационалното филантропично право.

Прожекцията на кино лентата е опит да се оправдае закононарушението, експанзията и окупацията на украински територии, разрушаването на украинския град-герой Мариупол, унищожаването на металургичния цех " Азовстал ", изопачаването на обстоятелствата за героичната отбрана на града, заличаването на убийствата на хиляди украински цивилни от съветски военнопрестъпници, показва посолството на Украйна в София.

Дипломатическото посланичество обръща внимание на дейностите на дипломатическата задача на Руската федерация в България, която редовно популяризира военна агитация и идеологията на рашизма.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР