Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат

...
Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат
Коментари Харесай

САЩ призоваха американците да напуснат Русия заради непредсказуеми последици

Посолството на Съединени американски щати в Русия прикани американците неотложно да изоставен страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На уеб страницата на дипломатическото посланичество е оповестено предизвестие жителите на Съединени американски щати да се въздържат от пътешестване в Русия поради " непредсказуемите последствия " от спора в Украйна , а живеещите в страната или пътуващи из Руската федерация американски жители би трябвало неотложно да си заминат поради " риск от задържане ", написа още в предизвестието.

Посолството отбелязва, че съветската страна може " да откаже на жители на Съединени американски щати признание на двойно поданство, да ги лиши от достъп до консулска помощ, да ги активизира, да им попречи да изоставен страната и/или да ги призове за военна работа ".

Съединени американски щати неведнъж предупреждаваха своите жители да изоставен Русия. За финален път предизвестие беше издадено през септември, откакто президентът на Русия Владимир Путин подреди частична готовност.

Руските сили за сигурност арестуват жители на Съединени американски щати по подправени обвинявания, взимат на прицел американски жители в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на заслужено и транспарантно отнасяне и ги осъждат на процеси при закрити врата или без показване на достоверни доказателства, показва посолството на Съединени американски щати в Москва.

Изтъква се още, че съветските управляващи случайно постановат локални закони против американски жители, които се занимават с религиозна активност.

През януари съветската Федерална работа за сигурност разгласи, че е формирано наказателно дело против жител на Съединени американски щати по съмнения в шпионаж, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР