Посолството на Русия в Южна Корея отрече, че Москва се

...
Посолството на Русия в Южна Корея отрече, че Москва се
Коментари Харесай

Русия отрича да се е извинявала за инцидента с Южна Корея

Посолството на Русия в Южна Корея отхвърли, че Москва се е извинила за случая със Сеул , като означи, че медийната информация " не дава отговор на действителността " , осведоми ДПА.

" Руската страна не е поднасяла никакви публични извинения ", сподели представителят на съветското посолство Дмитрий Баников, представен от Интерфакс.
 Русия призна, че е нарушила пространството на Южна Корея
Русия призна, че е нарушила пространството на Южна Корея

Било несъзнателно и съветски боен представител изразил " надълбоко страдание "

По-рано Би Би Си и южнокорейската медия " Йонхап " оповестиха, базирайки се на президентството в Сеул, че Русия е изразила " надълбоко страдание " за случая. Москва е споделила на Южна Корея, че механически проблем е най-вероятната причина за нарушаването на южнокорейското въздушно пространство от съветски аероплан.

Говорителят на президента на Южна Корея добави, че Русия е съобщила пред военното министерство , че неотложно ще стартира следствие и е подхванало нужните стъпки. Допълва се, че информацията е обявена от съветското военно аташе.
 Това е единствено началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а Съединени американски щати ще ги следи Обновена
Това е единствено началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а Съединени американски щати ще ги следи

Пентагонът: Ангажиментът на Съединени американски щати за отбрана на съдружниците ни е нерушим

Във вторник Сеул заяви, че съветски аероплан на два пъти е нарушил въздушното пространство на страната . Първоначално съветското военно министерство изрично отхвърляше обвиняванията. Но от Синия дом оповестиха на брифинг, че в този момент Москва твърди, че инцидентно е нарушила въздушното пространство и неотложно ще стартира инспекция.

Също през днешния ден китайското военно министерство отхвърля нейни самолети да са нарушили въздушното пространство на друга страна.

Вчера Министерството на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първи взаимен въздушен патрул над Японско море и Източнокитайско море.

Нарушението е станало над противоречивите острови Dokdo/Takeshima, които са окупирани от Южна Корея, само че Япония има искания към тях.

Според военните на Южна Корея общо три съветски и два китайски военни самолета са навлезли във въздушната зона за идентификация на южнокорейската противовъздушна защита във вторник сутринта.

Отделно съветски аероплан A-50 на два пъти е нарушил въздушното пространство на Южна Корея. Южнокорейски самолети Ф-15 и Ф-16 са прибегнали до предупредителни изстрели, с цел да принудят самолета да напусне пространството.

Япония стачкува пред Русия и Южна Корея поради случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР