Посолството на Русия в Швеция увери, че Кремъл ще вземе

...
Посолството на Русия в Швеция увери, че Кремъл ще вземе
Коментари Харесай

Русия: Ще вземем мерки от военнотехнически характер след влизането на Швеция в НАТО

Посолството на Русия в Швеция увери, че Кремъл ще вземе " контрамерки " във връзка с присъединението на Швеция към НАТО, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Русия ще вземе контрамерки от политически и военнотехнически темперамент, с цел да минимизира заканите, които тегнат над националната ѝ сигурност, като реакция на обстоятелството, че скандинавското кралство е на път да стане 32-ата страна членка на Северноатлантическия алианс ", написа съветското дипломатическо посланичество. Самото наличие на ограниченията " ще зависи от изискванията и степента на интеграция на Швеция в НАТО, в това число от възможното разполагане в Швеция на войски, техника и оръжия на Атлантическия алианс ", се споделя още в изказването.

В понеделник унгарският парламент даде зелена светлина за присъединението на Швеция към организацията, премахвайки последната спънка пред процеса на участие, почнал преди две години. По този метод страната, която реши да се причисли към НАТО след началото на съветското настъпление в Украйна, ще постави завършек на повече от 200 години на военно необвързване.

" От Швеция зависи да направи върховен избор по отношение на политиката си за сигурност. В същото време влизането на Швеция във боен съюз, неприятелски на Русия, ще има негативни последствия за стабилността в Северна Европа и за района на Балтийско море, което остава наше общо пространство и което в никакъв случай няма да се трансформира в езеро на НАТО ", акцентират съветски дипломати в " Телеграм ".

Присъединяването на Швеция, последвано от това на Финландия предходната година, значи, че всички граничещи с Балтийско море страни, с изключение на самата Русия, към този момент са членове на НАТО.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР