Посолството на Русия в Лондон е поискало от три университета

...
Посолството на Русия в Лондон е поискало от три университета
Коментари Харесай

Русия поиска доказателства от Великобритания за намесата й в референдума за Brexit

Посолството на Русия в Лондон е поискало от три университета изходни материали с доказателства за намесата на русия в референдума за Brexit. Това заяви съветското дипломатическо посланичество в отговор на въпрос от медиите за това, дали е осведомено със упоменатите в пресата проучвания на „ английски учени “ за „ съветско въздействие посредством обществените мрежи “ на резултата от референдума за излизане на Англия от Европейски Съюз, предава ТАСС.
„ За страдание, английската преса на практика постоянно се базира на непубликувани документи и други източници със закрит темперамент. Доколкото в последните изявления, касаещи се до руско-британските връзки, са направени лъжливи обвинявания по наш адрес, то ние се обърнахме към съответстващите университети (Единбург и Суонзи във Англия и Бъркли в САЩ) с молба да ни изпратят изходните материали “, написа в отговор, оповестен на формалната интернет страница на посолството, съобщи Фокус.
„ Предполагаме, че съветските експерти би трябвало да имат опция да се срещнат с употребяваната от тях методология и да ревизират изводите им. Отчитайки, че сега тече антируска акция, която се развихри след банкетната тирада на Тереза Мей от 13 ноември, то ние считаме, че пораждат доста въпроси по отношение на тези документи, несъмнено, стига те да не са секретни “, добавя се в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР